Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość58

Jak ciężko w dzisiejszych czasach być matką...

Polecane posty

Gość gość58

W dzisiejszych czasach bardzo ciężko być matką. Obecny model macierzyństwa to jakaś porażka... Cały ten EKO szał zakrawa już o fanatyzm. Do zarzygania... Nie można swobodnie podejmować decyzji dotyczących wychowania własnego dziecka, bo nie daj Boże nie zgadza się to z zasadami nowoczesnego macierzyństwa i wszystkie eko świruski gotowe nazwać Cię wyrodną matką. Szczepienie to zło, ba, nawet parówki to zło. Nie można dziecku przekłuć uszu, bo jakim prawem ingerujesz w jego ciało!! Pranie tylko w proszku dla dzieci, najlepiej do 18! Wszystko ma być hipoalergiczne i z najwyższej półki. Karmienie tylko i wyłącznie piersią do 3 r.ż. A najlepsze jest "rodzicielstwo bliskości"- czyt. dziecko uwieszone na matce przez 24 godz. Klapsa dać nie możesz bo to przemoc. To nic że inne kiszą dzieci w beczce albo trzymają w zamrażarce - was interesuje klaps który dostało moje dziecko. Co je, gdzie śpi i jakich mazideł używam. Oskarżacie normalne matki, mające odrobinę dystansu do tej "mody", o to że naczytały się durnych czasopism. A tym czasem model eko mamy wykreowały właśnie media. Więc kto tu jest głupi? Rozumiem że dobro dziecka jest najważniejsze, ale wszystko z umiarem. Moje dziecko nie śpi ze mną w łóżku, piorę jego ciuchy w zwykłym proszku, nie używam najdroższych kosmetyków i nie zamierzam karmić do 3 r.ż. Przez co czuję się przez niektóre matki wręcz zaszczuta!! Patrzą na mnie jak na zwyrodnialca które krzywdzi swoje dziecko. Na Boga! Opanujcie się kobiety!! Wychowujcie swoje dzieci jak chcecie. I dajcie nam, normalnym matkom, wychować swoje!

Gość gość
a ty się naprawdę przejmujesz opinią innych? :o zwłaszczy tych przyjepanych dechać oszołomek? :D bo mnie one tylko śmieszą. i izolując swoje dzieci od alergenów, nie szczepiąc, trzymając dzieciaki uwieszone na sobie 24/7 hodują tylko słabowite, nieprzystosowane do życia istoty jakich coraz więcej po świecie chodzi Wszystko jest dla ludzi, choć z umiarem. I dziecko raka nie dostanie jak raz na jakiś czas zje parówkę czy czekoladę