Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polki nie mają własnego stylu

Polecane posty

Gość gość

naprawde rzadko mozna spotkac kobiete ktora nie wyglada jak 1000 innych, te same spodnie, bluzki, torby, fryzury i nie wazne ze wiekszosci z nich to nie pasuje ale trzeba byc modnym za wszelka cene, wiekszosc z nich wyglada jak klaun w niedopasowanych ubraniach najczesciej za ciasnych, dlaczego kobiety nie dobieraja ubran do swojej figury, przeciez nie kazda wyglada dobrze w tym samym ubraniu, czasem widze kobiety w klasycznych pieknych strojach, pieknych fryzurach, takie perełki widac z daleka a reszta to klony

Gość gość
niestety masz racje,najgorsze to już są te typowe przypalone od solary super-modelki...wszystkie wyglądają tak samo,w lecie te same leginsy a na zime te same skórzane kurtki...

Gość gość
bo styl nie jest taki ważny, większość osób kopiuje to co można dostać w sklepach i więcej o tym nie myśli.

Gość gość
ja podążam za modą i wyglądam ponad przeciętnie. moda nie jest zła! nie każdy potrafi się po prostu ubrać. bo w modzie nie jeden fason bluzek jest na topie ale kilka fasonów. jednak dużo jest osób chcących wyglądać jak np. Natalia Siwiec i gdy spora grupa dziewczyn zobaczy na niej bluzkę "X" to kupuje prawie ,że identyczną bluzkę i tak tworzy się brak swojego stylu i paskudny wygląd

Gość gość
a za kolei mnie się dostaje za "niemodny" wygląd, więc "własny styl" też nie jest mile widziany :D

Gość gość
a skąd wytrzasnęły się te szafiarki??? to one szerzą brak stylu! kilkaset osób upodabnia się do jakiejś szafiarki i powstaje jeden i ten sam styl. gdybyśmy czerpali inspiracje z mody i własnych pomysłów jak tą mode na siebie założyć nie byłoby kopiowania czyjegoś stylu

Gość gość
no ale po co? Nie każdy chce być modny.

Gość gość
szafiarka ma pomysł na siebie a nie na nas! ubrania w których chodzi pasują do jej figury,do jej włosów i jej cery. nigdy nie będziesz wyglądać w jej ubraniach tak jak ona więc idź do stylisty ,który pomoże ci w odnalezieniu odpowiednio dopasowanego stylu dla ciebie

Gość gość
tak, daj komuś w łapę żeby olał twój gust i ubrał się tak jak się jemu podoba. Większość stylistów nie ma pojęcia o tym co robi.

Gość gość
nie zmienia to faktu ,że jeśli ktoś sam nie potrafi się dobrze to trzeba mu pomóc odnaleźć styl , w którym będzie świetnie wyglądał i najlepiej,żeby zrobił to ktoś kto potrafi określić co komuś pasuje a co nie i uwierz mi szafiarka cię nie wystylizuje ,ona odnajduje swój styl a nie twój

Gość gość
Nie korzystam z rad szafiarek, ale miałam starcie ze "stylistami". Wymalowali mnie i uczesali tak, że chciało mi się śmiać. Miało być elegancko, wyglądałam jak nie ja :D

Gość gość
trafiłaś na stylistów ,którzy nie mają wyczucia. skończyli szkoły dla stylistów ale nie mają intuicji i wyczucia w modzie. sporo takich

Gość gość
I właśnie dlatego nikomu nie zapłacę żeby mnie ubrał i umalował. Poza tym nie jestem (i nie chcę) być modna i elegancka, więc mi nie pomogą.

Gość gość
mało kto na co dzień chce wyglądać glamour. nawet w T-shirtach możesz świetnie wyglądać

Gość gość
Ja się sobie podobam, ale jak wspominałam - już mnie tu parę razy "zjechali" za "własny styl". Więc wychodzę z założenia, że nie ma sensu się tym przejmować bo to tylko ubrania :)

Gość gość
gdyby ktoś w odpowiedni sposób określił co w twoim stylu źle wygląda i dlaczego mogłabyś chcieć coś w sobie zmienić. ale skoro nie podają ci konkretnych argumentów to twój styl będzie ci się dalej podobał

Gość gość
Ale ja doskonale wiem co by mi taki ktoś powiedział. Powiedziałby, że podarte jeansy są złe, że biżuteria mało elegancka, dowiedziałabym się, że jeansowe kamizelki są dla nastolatek itd. :) Ty dalej nie rozumiesz, że ktoś może się sobie podobać i nie chcieć zmieniać ubrań. Poza tym to tylko ubrania.

Gość niezadowolona50
I otóż jest pytanie .Moje znajome nie mają własnego stylu! ponieważ wszystko papugują ode mnie .począwszy od urządzenia mieszkania kończywszy na ubiorze oraz stylizacji ,jak dla mnie jest to kompletny brak własnego stylu oraz gustu.

Gość gość
podarte jeansy są ok ale rzeczywiście do tej kamizelki i tandetnej biżuterii mogłabym się przyczepić

Gość gość
ale skąd wiesz, że jest tandetna? Nie jest po prostu modna :) a kamizelki ostatnio są wszędzie, więc niedługo okaże się, że jeszcze będę modna :D

Gość gość
niezadowolona50 dziś rozumiem cię doskonale. na szczęście już nie zapraszam takich koleżanek do domu. a czasem chce mi się śmiać jak kupują ubrania podobne do moich , bo naprawdę nie pasują do nich i głupio w nich wyglądają

Hej! W wolnych chwilach zajmuję się robieniem biżuterii, przede wszystkim wykonuje ją z modeliny termoutwardzalnej. Błyskotki powstają bez użycia jakichkolwiek form dzięki czemu każda z nich jest nie do podrobienia. Zapraszam do kupowania, oglądania i komentowania oczko.gif https://www.facebook.com/EwczangolasuHandMade Jewelry?ref=br_rs http://fabryka-kolczyka.pl/sprzedawca/ewczang olasu

ale PO CO podniecac sie tym, co kto ma na sobie? sorry, ale nie znam nikogo na odpowiednim poziomie intelektualnym, kto przejmowalby sie tym, jak ubrany jest tlum na ulicy :D nie ogarniam, jak mozna przezywac jakies szmatki, czytac blogi o tym, jaki lach zalozyl ktos tam, jaka dobral torebke itd. A tak naprawde to nie ma czegos takiego jak "wlasny styl", bo te same ubrania (czy tez modne ostatnio slowo stylizacje) moga podobac sie tysiacom kobiet i byc w stylu kazdej z nich.