Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążona30

Matka blondynka jasna karnacją ojciec brunet ciemna karnacja

Polecane posty

Gość zaciążona30

Jakie dziecko będzie miało włosy i karnację ?

Gość gość
Wyjdzie rude ;p;p

Gość gość
Znam taki przypadek. Dziecko urodziło się rude i blade...

Gość gość
czekaj już odpalam swoją magiczną kulę :D genetyka tutaj podaje pewne wytyczne, ale nie ma rzadnych 100% odpowiedzi. Włosy ciemne i ciemna karnacja to geny dominujące, włosy jasne i jasna karnacja - geny recesywne. Dziecko dostaje po jednym genie od każdego z rodziców. jak dostanie dominujący od ojca i recesywny od matki to powinno mieć ciemne włosy i ciemną karnację, ale nawet u 2 osób o ciemnych włosach może się trafić jasnowłose dziecko - po przodku od którego dostaje w kolejnym pokoleniu gen recesywny. Także niczego nie da się przewidzieć.

Gość gość
Boże oczywiście żadnych :p

Gość gość
U nas jest tak samo i córka ma cerę i włosy po mnie. Szkoda. U szwagierki która właśnie jest ciemna a męża ma rudego o różowej karnacji syn odziedziczył wszystko po niej na szczęscie:) Ale chyba nie ma reguły.

Gość gość
nie wiadomo. u nas ma po mnie jasna karnacje, włosy wyszły ciemny blond i niebieskie oczy, u znajomych po ojcu brunetka, ciemne oczy i karnacja, a u mojego wujka synek wyszedł rudy i o jasnej karnacji także możliwe są różne wersje.

Gość gość
Moja siostra jest szatynka ciemna karnacja jej facet blondyn z jasną karnacją ale nie świnski tylko taki ciemnowłosy jak nasz premier i ich córka jest blondyneczka z jasną karnacją więc nie ma reguły.

Gość gość
u nas jest tak samo, wyszła karnacja podobna do mulata i włosy rude-zmień faceta bo będziesz żałował.

Gość gość
U nas oboje jesteśmy śniadzi i mamy czarne włosy i córka jest taka ciemna. Ja mam oczy czarne, mąż brązowe, a córka szare po mojej mamie. Dziwnie to wygląda.

Gość gość
Rude albo świński blond na 1000%

Gość gość
Geny ciemne są dominujące, ja jestem ruda mąż ciemny i dzieci ciemne. Rudy i błąd to geny słabe recesywne no chyba że w rodzinie byli rudzi po obu stronach to wtedy dzieci mogą być rude choć nie muszą, dwa geny rude muszą się spotkać żeby dziecko było rude

Gość gość
Aha żadne z moich teściów nie jest rude, a obie siostry mojego męża są rude i piegowate. Na szczęście nasze dziecko jest śliczne i śniade jak my.

Gość gość
Moja mama jest blondynką z jasno niebieskimi oczami , ojciec brunet z piwnymi oczami , a my z siostrami obie jesteśmy blondynkami z zielonymi oczami wiec nie ma reguły;)

Gość gość
Bo jak rude to BRZYDKIE OD RAZU? bez przesady, widziałam w życiu kilka pięknych rudych dzieci. Jedna dziewczynka miała taki świetny ciemno rudo ognisty kolor, że się dziwiłam,że taki może dać natura.

Gość gość
Moja sister wyblakła jasna blondynka bez brwi rozmnożyła się po dwakroć ze smagłym brunetem. Jeden syn w mamę całkowicie się wrodził, drugi skóra zdarta z ojca, z malutkim wyjątkiem, włosy ma jeszcze jaśniejsze niż mama, czyli takie bez barwnika prawie, siwe jakby.

Gość gość
No wlasnie, mi sie wlasnie rude dzieci podobaja. Moj maz nie jest polakiem, ma czarne wlosy, brazowe oczy I pomimo ze jest bialy to ma ciemniejsza karnacje, nie jakas ciemna oliwkowa tylko ciemniejsza ode mnie, ale ja jestem biala prawie jak maka ;) a nasz syn jest jasnym blondynem z niebieskimi oczami I bardzo, bardzo jasna karnacja. Meza mama jest blondynka z niebieskimi oczami, jego ojciec byl brunetem z brazowymi oczami. Moj maz kopia ojca ( nie rysy twarzy tylko kolorystyka), jego brat kopia matki. Moj syn blondyn pomimo ze ojciec brunet, jego brata syn brunet pomimo ze ojciec blondyn. Nie raz ktos myslal ze moj syn jest synem meza brata a tamtego syn jest synem mojego meza :D

Gość gość
Nie napisałam że rude dzieci brzydkie, ale siostry męża mają brzydki rudy odcień. W ogóle nie są urodziwe.

Gość gość
Rude nie jest brzydkie. Niektórzy faceci gustują w rudych kobietach ale jak chłopiec urodzi się rudy to jest raczej nie akcetowany w społeczeństwie i ma w życiu gorzej od rudej dziewczyny. Na fb rudzi chłopcy są wysmiewani przez innych choć nie wiem czemu

Gość gość
moja matka półcyganka, ojciec i cała jego rodzina blondyni z niebieskimi oczami ja wyszłam taka - czarna oprawa oczu, oczy brązowe, cera oliwkowa, włosy jakieś takie nietypowe (szatynka ?), nawet fryzjerki pytają jaka to farba, chociaż ja nie farbuję. mój brat - szary blondyn, szare oczy, brwi i rzęsy mizerne i też szare, cera jaśniusieńka jak u średniowiecznej dziewicy. co dla mnie najdziwniejsze, jesteśmy oboje sporo wyżsi od rodziców.

Gość gość
No nie wiem czy ciemniejsze geny są dominujące skoro często na ulicach widać matke blondynke ojca bruneta a dzieci mają blondynów a nie brunetów

Gość gość
U nas tak jest. I co z tego wyszło? Córka ma śliczną ciemną karnacje po tacie typowo, po mnie ma duże niebieskie oczy, włosy ma takie jasny brąz czyli dużo jasniejsze od taty ale ciemniejsze od moich. Tak do roczku była podobna do taty, teraz jest bardziej podobna do mnie. Ja sama jestem bardziej podobna do mamy, jej rodzina to bardzo silne geny, całe kuzynostwo tez podobne do tej rodziny.

Gość Gosiaczek 34
Ja jestem blondynka z bardzo jasną karnacją i niebieskimi oczami a mój mąż /Włoch/ brunetem z ciemną karnacją i zielonymi oczami i córka jest blondynką z jasną karnacją i niebieskimi oczami /czyli tak jak ja/ a syn brunetem z ciemną karnacją i piwnymi oczami :-)

Gość ajatowiem
Gówno prawda proszę państwa.Rude dziecko będzie wtedy jak stary i stara są świńskimi blondynami !

Gość mieszanka genetyczna
Moi dziadkowie byli kruczo czarni, karnacja iście arabska, ciemna oprawa oczu, a dzieci to jeden blondyn i dwa rudziki :D rysy twarzy zdarte z dziadka, chłopcy głosy i znamiona także po nim ale inna karnacja i kolor włosów. Babcia zawsze się śmiała, że nie swoje, obce dzieci urodziła za sąsiadkę :D Moja mama jest ruda tata blondyn, a ja jestem czarna jak rodzice mamy z tym, że rysy twarzy w tym garbaty nochal oraz kolor oczu mam po tacie

Gość gość
Mam grupę krwi B a mąż grupę krwi A, a córka ma grupę krwi " 0 ", bo decydują geny, po dziadkach z obu stron była grupa krwi "0" Tak to się odbywa Nigdy nie odkryjesz jakie geny i allele będą dziedziczone i jaki będzie wygląd dziecka, to bywa mieszanina genów po rodzicach i i ich rodziny w poprzednich pokoleniach.

Gość gość
Tak do niedawna nauka nie pozwalała wyjaśnić tych "cudów" choć ludzie swoje wiedzieli . Dziś wiadomo że wiele dzieci ma i innego tatę niż w metryce . Stąd te "dziwne" dzieci jakby do nikogo z rodziny nie podobne czy zagadki czemu np. Nikolka tak rożni się od braciszka Damianka ... Dziś w świecie podróży i masowego łajdaczenia się kobiet ilość takich "kukułek" drastycznie wzrosła .Na szczęście nauka i badanie DNA przychodzą z pomocą .Prosty test pozwoliłby tysiącom rodzin pomóc w odpowiedziach na nurtujące je pytania Te stałe domysły czemu ono jest rude /śniade czy blade ...

Gość gość
up !

Gość gość
Tez jestem blondynka o jasnej karnacji a moj maz brunet z ciemniejsza karnacja niz ja,a nasza corka wyszla blondynka z asna karnacja.mam silne geny heh,

Gość gość
Rude