Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniazzzzzz

Jak przygotować się do pierwszych lekcji z dziećmi j. angielski

Polecane posty

Gość Aniazzzzzz

W poprzednią sobotę obroniłam magistra na filologii angielskiej pedagogicznej, dzisiaj dostałam pracę w szkole podstawowej klasy IV - VI. Chętnie wysłucham jakichś wskazówek, porad jak te pierwsze lekcje (we wrześniu) poprowadzić. Oczywiście odbyłam praktyki, znam też świetnie teorię metodykę i sam język angielski, ale bardzo chciałabym, żeby te moje lekcje były pozytywnym i ciekawym doświadczeniem dla moich uczniów. Jeśli możecie poradźcie mi czy dla dzieci w tym wieku szykować jakieś powitanie (wierszyk) lub formułkę na zakończenie czy są już na to za duże. Może macie jakieś ciekawe patenty lub gry dobre dla dzieci w tym wieku. Jak mogę je nagradzać poza ocenami (wiem, że dla maluszków świetnie sprawdzają się naklejki), ale wydaje mi sie, ze takie dzieciaki są już na naklejki za duże, a może nie są ? Dostałam opiekuna stażu, ale niestety spotkam się z nią dopiero w sierpniu, a ja mam ochotę już działać i zacząć się przygotowywać

Gość gość
pozazdrościć entuzjazmu :) . Może poszukaj tej inspiracji trochę później bo teraz to nauczyciele ZAPOMINAJĄ o pracy i odpoczywają :)