Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy pożegnanie z butelką

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma rok i wszystkie napoje (woda, sok) pije z normalnego kubka. Kaszki je łyżeczką z miseczki. Ale mleko chce pić tylko z butelki :(. Nie wiem co robić ? Kiedy wasze dzieci rozstały się z butelką?

Gość gość
3 lata

Gość gość
a niech sobie popije z butelki to takie słodkie .... niedługo wyfrunie ci spod skrzydel , pozwól dziecku na butelke :)

Gość gość
Słodkie może i jest, ale niezdrowe dla zgryzu.

Gość gość
tak, wszystko jest niezdrowe, nawet samo życie....

Gość gość
jeszcze trochę odpuść, ale jak będzie miało 1,5 roku, to już spokojnie np. kasza na mm mu wystarczy, plus np. jogurty naturalne...

Gość gość
skąd mozesz wiedziec co 1, 5 rocznemu dziecku wystarczy?

Gość gość
3 latek z butelką jest słodki a ssący pierś obrzydliwe, prawda?

Gość gość
Mam 3 synów...2 starszych piło z butelki(ale tylko mleko,rano i wieczorem)do około 3,5 l.Zęby zdrowe,proste ,a już chłopy prawie dorosłe ,żadnych plomb,ubytków itp.Najmłodszy,tez 3 latek nadal hejnał rano i wieczorem trąbi...zajmuje mu to jakies 3-4 inuty...więc o jakiej wadzie zgryzu można mówić?

Gość gość
O wadach mózgu nadgorliwych matek z kafe. Ich dzieci w wieku 6 miesiący wołają na nocnik. Myją zęby jak się tylko pojawi pierwszy. Nie ssą smoczka. I takie tam normalne sprawy życia codziennego.

Gość gość
pojebane wyscig szczurow se urzadzaja. dzieci w nim puszczaja, byle szybciej. dziecko w tym wszystkim sie nie liczy. one wszystko musza pierwsze. i tlumacza ze nie zdrowe. butelke zabiora a dadza czipsy, kinderki, frytki, schabowe, cole. bo mleko z butelki zabija...

Moja cora ma prawie 3.5 roku i mleko z butelki rano i wieczorem musi byc i koniec :) Ja sama pilam chyba do 5roku życia i zadnej wady nie mam.

Gość gość
u mnie corka miala 1,5 roku jak odstawilismy jej butelke i smoczek do ssania pieluche po 2 urodzinach,,,,

Gość gość
No to u mnie nietypowo...pieluchy pozegnalismy ,gdy synek mial rok i 4 m-ce,smoczek po 2 urodzinaxh(ktory sluzyl tylko do usypiania)a z butli mleko pije nadal,rano i wieczorem.Synek teraz ma 3l i 4 m-ce...i nie widze problemu

Gość gość
moja mala ma 28 miesięcy i od 2 urodzin pije mleko z niekapka lekarka kazała nam odstawić butelkę i smoczek bo zgryzł malej wysuwał sie do przodu....

Gość Ekspert Philips AVENT
Dzień dobry. Na Pani pytanie odpowiedziało kilka osób, jednak aby w pełni rozwiać wszystkie wątpliwości związane z karmieniem niemowląt, warto bliżej przyjrzeć się różnym akcesoriom do podawania dzieciom płynów. Jeżeli Pani dziecko toleruje mleko podawane wyłącznie przy użyciu butelki do karmienia, proponuję przejściowo wprowadzić do codziennej opieki kubek treningowy Philips AVENT. Można go stosować u dzieci już od 6 miesiąca życia. Produkt wyposażony jest w miękki ustnik, który z łatwością zaakceptuje dziecko karmione dotychczas przy użyciu butelki. Poza kubkiem treningowym, do podawania mleka warto wypróbować również inne rodzaje kubków dla dzieci - kubek ze słomką (idealny do stosowania poza domem) czy też kubek typu 360 stopni (bezustnikowy). Przed wyborem produktu w sklepie proszę zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonano w nim słomkę lub ustnik. Warto, by elementy te zrobione były z silikonu - materiału wytrzymałego w kontekście codziennej eksploatacji kubeczka, a przy tym gwarantującego bezpieczny rozwój zgryzu i mowy u dziecka. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego

butelka do 3-4 roku życia jest ok, ale karmienie piersią do tego czasu to już jest złe? masakra ale hipokryzja.

Gość mama2ipolatka
córka mojej siostry rzuciła butlę przed 5 urodzinami. To była decyzja dziecka :) nikt jej wcześniej nie zmuszał

Gość gość
A czy ktos z tych matek twierdzi,ze podawanie mleka z piersi do tego czasu jest be? Nie widzialam zeby padlo tu takie stwierdzenie,wiec to sancjo masz problem sama ze soba. Czytasz miedzy wierszami cos czego tu nie napisano. Albo przynajmniej probojesz wzniecic klotnie. Paslo proste pytanie i padaja odpowiedzi na temat. Ty wtracasz sie niewiadomo z czym. Wyluzuj.

Gość gość
Moje dziecko ma dwa lata . Nie korzysta juz ze smoka . Pije ze zwyklego kubka w dzien. Mleko pije tyljo czasami nad ranem jak sie obudzi glodny i na spiocha wypija butelke mleka i idzie dalej spac.

Gość gość
Córka miała 2 lata i 4 miesiące jak zabrałam butle .