Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

palenie marihuany?

Polecane posty

Gość gość

Czy pali / palił ktoś marihuanę, nawet w małych ilościach, raz na jakiś czas przy przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych?

Gość gość
tak, paliłam - raz na jakiś czas. mój facet palił często ale mnie to średnio kręci wiec tylko czasem w wyjątkowo ciężkie dni. Tabletki brałam przez 4 lata naszego związku. A co chcesz wiedzieć?

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź! Chodzi o to, że nie paliłam marihuany bardzo długo. Zdarzało mi się raz na około rok, lub raz na pół roku. Teraz miałam trudny okres i zdarzyło mi się zapalić dwa razy, w małych ilościach po długiej przerwie. Zapaliłam najpierw w dniu przyjęcia pierwszej tabletki z kolejnego opakowania - 12 godzin przed godziną w której przyjmuję tabletkę. Nic mnie nie ''wzięło'' ani nie miałam skutków ubocznych w postaci wymiotów, czy biegunki. Z kolei teraz, pod koniec opakowania, przy 5 tabletce z ostatniego rzędu czynnych, miałam imprezę i zapaliłam drugi raz jakąś godzinę przed przyjęciem tabletki anty. Wtedy na mnie zadziałała, ale też nie miałam wymiotów ani biegunki po zapaleniu. Zastanawiam się, czy mam się o co martwić, czy ma to wpływ na skuteczność i działanie tabletek anty??

Gość gość
Najwyzej urodzisz Jamajczyka lub Holendra.

Gość gość
Taak... ale nie jest to zabawne, na prawdę proszę o odpowiedzi bo to dla mnie ważne...

Gość gość
Czym sie przejmujesz, dziecko w wieku 6 lat zacznie krecic batony, bedzie wam latac po palenie.

Gość gość
To na prawdę nie zabawne. Martwię się o wpływ na tabletki i nie wiem co myśleć.

Gość gość
konopie powodują powstrzymanie mdłości dlatego są stosowane osłonowo przy np chemioterapii. Dlaczego uważasz że po paleniu konopii powinnaś mieć biegunkę czy wymioty? No chyba że tak reagujesz na tabletki antykoncepcyjne- wtedy wszystko by się zgadzało. Nie wiadomo mi nic o interakcji między canabioidami (THC, CBD i inne) a tabletkami hormonalnymi, nie sądze żeby była, ale spytaj lekarza ginekologa a nie na forum.

Gość gość
Nie, nie uważam, ale po prostu dodałam, bo kiedyś słyszałam że ktoś miał po marihuanie biegunkę lub wymioty, po prostu wolałam dodać, że nic takiego jak wymioty czy biegunka jako skutek uboczny zapalenia nie wystąpiły u mnie, bo właśnie wymioty lub biegunka zmniejszają skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Głupio mi o to zapytać lekarza ginekologa, tym bardziej że to temat marihuany, dlatego spytałam na forum z nadzieją, że jest ktoś kto może wiedzieć lub ktoś kto stosował antykoncepcję i czasem zapalił marihuanę i czy wszystko było w porządku, czy też nie. Mi również wydaje się, że raczej nie ma powiązania i wpływu co do marihuany a doustnej antykoncepcji, że nie ma to wpływu na skuteczność hormonów, ale pewności na to niestety nie mam, więc myślałam że ktoś tutaj coś wie

Gość gość
up