Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskusyjna sprawa

Zmarło dziecko uratowane przez prof. Chazana

Polecane posty

Gość gość
Maria Lisa - może podasz źródło tych cytatów? Pewnie to niezalezna lub cos w ty sensie. Przykre, ze nie potrafisz nic napisać sama tylko bezkrytycznie kopiujesz, co napisali inni.

Gość gość
Szkapliżyku z radia Ma ryja! Nie denerwuj przyzwoitych ludzi.Wtedy nie było dziecko.Ileż ten dzieciak się męczył zanim zmrł?! To jest KARYGODNE zachowanie tego konowała! Powinni jemu odebrać prawo do wykonywania zawodu! Szkoda że nie pamięta ten "przyzwoitek", ile skrobanek dokonał za kasę?!

Gość gość
Az zal czytac!Jestem w 20 tg-c i gdyby mój lekarz ginekolog odmowil mi aborcji bo wykryto nieuleczalne wady,a pragnelabym aborcji,w zyciu bym nie zachowala się jak ta kobieta.Szukalabym pomocy gdzie indziej,a jej chodzi o kase i nic więcej,zeby miała za co oplacic kolejne sztuczne zapłodnienie. Podalam przykład,a osobiście uważam,ze to Bog decyduje o zyciu i śmierci,a smieszy mnie fakt,ze kobieta może o tym decydować "Jak dziecko będzie zdrowe,to urodze,jak chore to wyskrobie"Tylko kobieta bez uczuc i sumienia,tak się zachowuje i swoje dziecko traktuje jak zabawke,zepsuta trzeba wyrzucić.

Gość gość
Niektórzy ludzie chyba są nienormalni. No i co z tego, że to było dziecko skoro było skazane na cierpienie i śmierć? Chyba lepiej, żeby takie dziecko nie cierpiało i się nie narodziło. Powinno się zdjęcie tego dziecka powiesić nad łóżkiem Hazana, żeby widział co uratował. Mam nadzieję, że ta kobieta pozwie go o bardzo wysokie zadośćuczynienie.

Gość gość
gość z 15:41- czy Ty sie w ogóle zastanwiasz co piszesz?? To dziecko juz nie żyje- a co przeszło po urodzeniu sie ono i matka to chyba trudno sobie wyobrazić. Kobiete pokroili, dziecko przmęczyli na tym świecie pare dni dla zasady. Przecież to jest CHORE! Tak, to kobieta powinna decydować- bo to ona będzie sie dzieckiem zajmowała, ona go urodzi. Nie Ty, czy ja. Więc nie pisz bzdur bo wstyd czytac! Gdyby ta kobieta była rzetelnie informowana przez tego lekarzynę, gdyby dal jej możliwość dokonania aborcji gdzie indziej- pewnie by to zrobiła.

Gość gość
No własnie! Uważam, że aborcja to decyzja indywidualna kobiety, a nie głupiego kleru bo to przecież "morderstwo".

Gość gość
Mona Lisa jestes super babką i popieram Ciebie w 1000 % . Minister Arlukowicz ma na sumieniu tysiace pacjentów ktorzy nie doczekali wizyty np u kardiologa ale nie doczekali nawet do pierwszej chemii bo muszą czekac kilka miesiecy .Moznaby tu mnozyc w nieskonczonośc winy tego faceta i PO. Robią w jednostkowego przypadku wielka aferę !!!!!!!!!! ZEBY ZAKRYĆ SWOJĄ WIELOLETNIA NIEUDOLNOŚĆ I TRAGEDIĘ LUDZI KTORYM ZGOTOWALI PIEKŁO NA ZIEMI !!!

Gość gość
Mama 20tg-c.Takie jest moje zdanie.Ja bym dziecka nie pozwolila zabic,nawet gdyby miało bardzo poważne wady,nawet gdyby lekarze zapewniali ze dziecko umrze zaraz po porodzie,trwala bym przy nim do końca. Znam przypadek w najbliższej rodzinie gdzie lekarze nie dawali szans dziecku twierdzac,ze jeśli kobieta nie przerwie ciąży,umrze i ona i dziecko.Nie postapila jak chcieli lekarz.Dzis ona i dziecko maja się swietnie.

Gość gość
Generalnie jest tylko jedna rzecz do której można się przypierdzielić do pana chazana, a mianowicie że nie poinformował babeczki o tym że skoro on nie chce zrobić aborcji to ma się zgłosić do innego szpitala/lekarza. W którym inny lekarz, któremu sumienie na to pozwala dokona zabiegu, i tylko tyle proszę Państwa - kobieta mogła olać go i od razu udać się do innego lekarza/szpitala w którym dostałaby pomoc - oczywiście niezwykle współczuje rodzicom dziecka bo taka tragedia to trauma dla całej rodziny ale przede wszystkim dla matki na całe życie!

Gość gość
Taka bezradna ta kobieta była i czekała do końca a teraz potrafiła niby rozpętać tę nagonkę? W ogóle to był tylko pretekst i od dawna czegoś szukano na tego lekarza, podpadł komuś.A mało to takich sytuacji w całym kraju, tylko, że akurat o tym się nie mówi.

Gość gość
a mi tego k***iska nie jest szkoda, nie może mieć dzieci to niech adoptuje jak tak bardzo chce. ale przebiegła suka po pieniądze z moich podatków wyciąga. skoro dziecko zostało poczete za pieniądze obywateli to jakim prawem tej wywloce dano prawo decydowania o aborcji? natura się nie myli ona nie nadaje się na matkę i mam nadzieję że nią nigdy nie zostanie.

Gość gość
16,24 ja się nie muszę zapoznować z faktami .Ja tego na codzien doswiadczam jako pacjentka.I nie pitol tu mi ilu lekarzy wyjechalo .Lekarzy nie mamy wcale za mało .Tu jest kwestia zarzadzania resortem i nic wiecej . Najwiecej do powiedzenia maja Ci zdrowi ....którzy nie maja pojeciu o cierpieniu chol****a jasna !

Gość gość
Skąd wiesz, że za pieniądze obywateli zostało poczęte? Przyśniło Ci sie? xxx bo zostało poczete w wyniku in vitro refundowanego przez państwo, a więc z naszych podatków :O nie adoptowała bo k***isko nie mogło by dokonać aborcji o której jak widać marzyło, choć nie powinno mieć prawa decydować o dziecku za którego poczęcie zapłacili obywatele a nie ona

Gość gość
do gościa 16.52 nie pitol o pieniądzach z twoich podatków bo właśnie tacy fanatycy jak Chazan wyciągają je z naszych kieszeni. Jeszcze niejedną sprawę Polska przegra w Trybunale w Strasburgu przez nawiedzonych katoli a płacić będziemy my wszyscy

Gość gość
gratuluję naiwności w mysleniu,że gdzie indziej jest lepiej. Proszę sobie poczytać jak funkcjonuje służba zdrowia w innych krajach -nigdzie nie ma słodko z wielu powodów. Czasami cieszę się ,że mam do czynienia z polską służbą zdrowia

Gość gość
"wg wielu osób przyjeżdżających do Polski a GB czy USA w Polsce lecznictwo jest na bardzo wysokim poziomie w porównaniu z państwówką w tych krajach " x x Prywatnie przyjezdzaja się leczyc,a nie na NFZ,a to roznica.Ja z prywatnej opieki jestem zadowolona,na NFZ traktuje się chorych jak "nic".

Gość gość
a niby u siebie nie maja prywatnych? To,że przyje żdżaja do nas o czymś świadczy

Gość gość
mają u siebie prywatnych, ale 10 razy droższych!

Gość gość
to czemu ty nie jeździsz do lekarzy na Ukrainę, na 100% są dużo tańsi niż nasi?

Gość gość
Bo im się bardzo oplaca ciemnoto!

Gość gość
Mam nadzieję, że nie cierpiało, umarło godnie i godnie zostanie pochowane.

Gość gość
umarło godnie?Bredzisz. Co ty wiesz o godnym umieraniu?

Gość gość
Jest tak ze są przychodnie i szpitale w miastach powiatowych ktore swieca pustkami bo ludzie ciagna do duzych miast z byle głupotą. .I to trzeba zmienic .Przywrocic rejonizację .Niedawno lezalam w szpitalu i na sali ze mną 2 panie z Radomia .Pytam czy u Was nie mozna byłaś tego zdiagnozować.Odpowiedz : Wie pani ,zawsze to Warszawa ....W porzadku tylko że my Warszawiacy czekamy kilka miesiecy na miejsce ...bo nie mamy znajomosci .Kużwa ,kiedy z tym ktos zrobi porządek . Chazanem sie zajmują zamiast leczyć Słuzbę zdrowia ..

Gość gość
Przyjezdzaja do rodzin i przy okazji zalatwiaja sprawy zwiazane z lekarzem czy dentysta. Sa Polakami wiec jakies zaufanie do polskich lekarzy maja. Na Ukraine nikt nie pojedzie bo nawet jak taniej to dochodza koszta hotelu, wyzywienia i kasa bedzie ta sama :D Czysta ekonomia.

Gość gość
ja p*****le, kolejna "niezalezna" gazeta w sieci a rubryki: Smolensk, kosciol idt. Zygac sie chce, won stad patole!

Gość gość
Tysiace dzieci bardzo chorych umiera powolnie w bolu i cierpieniu,nie tylko dzieci,rowniez dorośli. Z tego co tu piszecie wynika,ze powinno się tych chorych dobijac,by ulzyc w ich cierpieniu.

Gość gość
w Słubicach ludzie chodzą do Frankfurtu do polskich lekarzy kobieta ze urodziła ze ma wszystkie uprawnienia matki gdyby miała aborcje to nic by nie dostała gdy nie wiadomo oco chodzi to wiadomo ze o kase chodzi

Gość gość
Mama w 20tg-c. Piekny,pelen milosci i szacunku do swojego maleństwa film.Piszac tutaj,dokładnie o taka milosc mi chodzilo,bez względu na wszystko,bezgranicznie kocha się własne maleństwo,nawet na początku poczecia,kiedy jest malenka "fasolka",od początku az do końca. A ta kobieta,ktora oskarzyla Dr.Chazana nie ma za grosz sumienia.