Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy które mogą mieć miejsce w przedszkolu?

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś może mi poradzić i doradzić jednocześnie, czego będe mogła się spodziewać od września kiedy dziecko pójdzie do przedszkola? wydaje mi się, że Ono nie jest zbyt chętne i boję się o jego stan psychiczny z tym związany.

Gość Llion
Tylko czego się obawiasz tak właściwie? Wiadomo, że każde dziecko może zareagować inaczej, ale ogólny jakiś zarys tego co może się stać jest już opracowany w wielu artykułach. Na początek możesz sobie ściągnąć darmowy egzemplarz Czasopismo Mój Przedszkolak tutaj masz do pobrania http://land.e-forum.pl/moj-przedszkolak/?promo=3938/14&f=email&krea=117 praktycznie większość zagadnień istotnych została poruszona i wyjaśniona, więc można się wczuć w to co dziecko myśli i spróbować na bazie tej wiedzy rozwiązywać jego problemu - bo dla niego to jest nowość On potrzebuje czasu, z doświadczenia wiem, że przedszkole to nic strasznego. Będą problemy ale da się wszystko rozwiązać przeczytaj sobie te czasopismo bo myślę, że pomoże.

Gość gość
Lęk przed rozstaniem, zostaniem samemu w nowym miejscu wśród obcych ludzi. Problem z jedzeniem- sporo dzieci jada śladowe ilośc w przedszkolu, a czasem panie klamia że dziecko je normalnie. Moje schudło prawie 2kg i wracało wiecznie głodne a panie twierdziły że jada normalnie :o Niektóre dzieci nie chcą leżakować płacza przez spora część dnia, nie bawia się w grupie etc - w grupie dziecka była dziewczynka która zsikiwała się w majtki bo nie potrafiła może się wstydziła powiedzieć że musi do toalety, a mój syn miał zaparcia bo tez nie chciał się załatwiać w przedszkolu.

Gość agbr
Przedszkole to super sprawa, mój synek chodzi od pół roku i inny dzieciak się zrobił. Zwłaszcza jeśli chodzi o samodzielność. Lepiej skupia uwagę, nauczył się piosenek, fajnych ćwiczeń gimnastycznych. Dla nas szokiem (przedszkole prywatne brakowało mu 2 miesięcy do 3 lat jak tam poszedł) było, że musi być aż tak samodzielny, a on nie bardzo jest wyrywny do tego. Był problem z karmieniem, bo nie chce jeść sam (choć umie), kapcie zakłada pół godziny, bo zawsze cos sobie po drodze innego wymyśli. Trzeba tego dziecko nauczyć, bo będzie mu lżej.

Gość gość
Chorób chorób chorób

Gość gość
lepiej nie myśleć o problemach, tylko o tym co dobrego może spotkać dziecko w przedszkolu. Wiadomo że różne sytuacje, problemy mogą wyjść w trakcie uczęszczania dziecka do przedszkola i są to sprawy indywidualne. Jedne dzieci płaczą w przedszkolu, tęsknią za rodzicami, inne nie potrafią żyć w grupie rówieśników. Ważne jest abyś posłała swoje dziecko do sprawdzonego, dobrego przedszkola. Ja czytałam wiele pozytywnych opinii o przedszkolu http://www.promyk.szczecin.pl/ do którego zapisałam dziecko i jestem spokojna. Nic złego się nie dzieje, dziecko nie płacze, ma ciekawe zajęcia, zabawy, dużo koleżanek, kolegów i miłe opiekunki i to najważniejsze. Nie ma co się martwić na zapas.