Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poradzcie co najlepsze na chorobe lokomocyjna

Polecane posty

Gość gość

nie dla dziecka, dla mnie, jeszcze z tego nie wyroslam niestety a czeka mnie dosc dluga podroz

Gość gość
Sen ,zarzyj jako proch i przespisz podroz ,mozesz tez wziasc aviomarin ,lub cos innego zapytaj w aptece,no i najwazniejsze nie najesc zbyt mocno ale cos musisz zjesc przed podróżą ,nic tlustego zero alkoholu ,gazowanego,popijac wode malymi łyczkami.

Gość bez_choroby_lokomocyjnej
najlepsze na chorobe lokomocyjną są kropelki Imbifem - moja siostra dostała je od ginekologa na mdłości ciążowe, a dopiero potem wyczytałyśmy, że są też dobre na chorobę lokomocyjną. jak dla mnie rewelacja - szybko działają, nie trzeba czekać aż się tabletka rozpuści jak w przypadku aviomarinu czy innych tabletkowych leków, no i jet bezpieczny w sumie chyba dla każdego, bo skoro mogą te krople stosować i dzieci i kobiety w ciąży :) polecam każdemu z chorobą lokomocyjną i innymi problemami powodującymi nudności - szybko można sobie ulżyć, a i same krople nie są bardzo drogie. Zapamiętajcie - IMBIFEM, wyciąg z imbiru :)))

Gość MamaAmelii
noo.. ja też to stosuję :) super sprawa - 25 kropelek dodaję do wody, wypijam i po problemie, cała podróż mija bezstresowo te krople właśnie na bazie imbiru są, a imbir świetnie się sprawdza w przypadku mdłości o różnym pochodzeniu tutaj można sobie co nieco poczytać, nie tylko o samym preparacie, ale też o chorobie lokomocyjnej, porannych nudnościach ciążowych, itd.: http://www.imbifem.pl/ szkoda tylko, że u dzieci poniżej 6. r.ż. nie można stosować, bo bym mojej Amelce podała, gdyż wygodne to niezwykle jest i proste w użyciu... córa tak jak ja od dzieciństwa źle znosi podróże...

Gość gość
rozgazowana coca cola pomaga :) i nie patrzeć za okno, zwłaszcza na horyzont.

Gość gość
aviomarin sprawdzony polecam .

Gość XOXOXOX
Aviomarin jest dobry, zgadzam się, ale u mnie powoduje akurat straszną senność. Też stosuję Imbifem i się sprawdza. A przypadkiem całkiem go odkryłam, bo pytałam farmaceutki o coś na mdłości ciążowe dla mojej kuzynki (też można stosować). Każdy ma tam jakieś swoje sprawdzone metody. Z tą coca-colą też słyszałam.

Gość orianna
Imbifem jest na receptę ?

Od zawsze mialam ten problem,zadne kropelki,aviomarin,cola.Mi pomogl imbir.Do wody niegazowanej dodawalam jego odrobine?Nie znaczy to,ze Tobie akurat tez pomoze,ale co szkodzi sprobowac:-)

Gość gość
Hejoooo! Jak byłam dzieciakiem, to miałam kiedyś chorobę lokomocyjną. Aviomarinu nienawidziłam, bo potem cały dzień chodziłam jak śnięta. Może to zabrzmi dziwnie, ale przez całą podróż popijałam zimną gazowaną wodę mineralną i wtedy się dobrze czułam. :)

Gość polka_z_polski
Orianna, Imbifem nie jest na receptę, można go kupić praktycznie w każdej aptece. To skuteczny lek. Jedna buteleczka starcza na jakieś 40 dawek. Mi akurat pomaga, a choroba lokomocyjna nierzadko daje mi w kość. Kallahidum - te krople, to właśnie na bazie imbiru są, więc działanie takie samo ;).

Gość szostakiewiczowa
A gdzieś są dokładne informacje na temat tego , że to faktycznie nie jest szkodliwe w ciąży ? Jakie oni badania w tym kierunku robili ? Może macie jakieś linki do takich badań ? I w ogóle - czy któraś z was konsultowała branie kropli Imbifem z lekarzem ?

Gość gość
imbir

Gość franczes
szostakiewiczowa, tutaj masz informacje o badaniach nad Imbifemem http://www.imbifem.pl/pl/badanie-kliniczne,10043 Tam też masz co nieco napisane o skuteczności kropelek. Ja bardzo sobie je chwalę, używałam na mdłości ciążowe, a synowi dawałam na chorobę lokomocyjną. I dobrze znosił dzięki nim każdą podróż, choć wcześniej bywało z tym naprawdę różnie :/.

Gość franczes2
Tylko wiesz, link się nie wyświetla, bo edytor go dzieli, więc wpisz cały adres jak jest, tylko że bez spacji po "kliniczne" i przed przecinkiem, no i skopiuj do paska przeglądarki ;).

Gość littlebadgirl
Imbifen + woda mineralna

Gość Ania_Paluch
Ja Imbifem rozpuszczam po prostu w przegotowanej wodzie, zwykłej. Daję 40 kropli do pół szklanki schłodzonej wody, wypijam duszkiem i praktycznie po 3-5 minutach czuję mega ulgę. Super, że wymyślili takie środki, zresztą to chyba jedyny taki preparat na rynku? Czy jest coś jeszcze? W każdym razie Pani w aptece poleciła mi Imbifem.