Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak grubo ubieracie swoje dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Właśnie siedziałyśmy z córka przy stole i spożywałyśmy drugie śniadanie(stół usytuowany jest przy oszklonej części ściany, rozpościera się widok na miasto) Patrzę że z bramy wychodzi mała dziewczynka(około trzy latka) w kaloszach spodniach i kurtce przeciwdeszczowej typu guma. Aura dwie godziny temu była deszczowo, ale stopniowo rozpogodziło się i aktualnie miasto tonie w słońcu, temperatura powietrza w cieniu to 22 stopnie, wiatr bardzo słaby południowy! To dziecko zapewne tonie już we własnym pocie.:(

Gość gość
A nie wpadłaś na to, ze jak to dziecko wychodziło z domu to bylo zimno?

Gość gość
to sprawa jej matki nie twoja. lepiej zamiast obserwowac miasto przez szybe wez dziecko na powietrze, czemu je kisisz w domu? i sniadanie jesz dopiero o 11? o zgrozo coz za wyrodna matka z ciebie.

Gość gość
Albo ze jak dziecko sie upsze na kalosze to nie ma zmiluj

Gość gość
upsze? a co to za slowo? pochodzi od upiesać? bo ja slyszalam o upieraniu a nie upiesaniu...

Gość gość
gość dziś jak to dziecko wychodziło z domu to było właśnie tak jak opisałam.Ta dziewczynka mieszka w tej bramie(widuję ją, pchała wózeczek z lalą) Temperatura się nie zmienia, jedyna różnica to, to że kropiło wcześniej, ale było ciepło i bezwietrznie.

Gość gość
dziś Moje dziecko pojechało z tatusiem do aquaparku nie kisi się w domu :)(miała to obiecane)

Gość gość
Wiem jak to jest kiedy dziecko się uprze na kalosze, ale mi nakłonienie dziecka by jednak ich nie ubierało, zajmowało raptem maksymalnie 5 minut. Szkoda takich dzieci bo później chorują i zarażają inne dzieci.

Gość gość
jasne w ciagu ostatnich 2 minut od zalozenia tematu :O bujaj dalej mitomanko. zajmij sie swoim marnym zyciem przekupo.

Gość gość
dziś [11:27 to czym ja się zajmuję właśnie, przerasta cię wielokrotnie. Nie znam cię i nie będę ci radziła czym się powinnaś zająć, ale sądząc po tym co piszesz, sama masz z tym problem.

Gość gość
Matki zawsze przesadzają z ilością warstw i jakością ubrań które wkładają swoim dzieciom. Wszystko ciężkie i grube oraz plastikowe. Dramat. Same by się tak ubrały! Kapelusiki na głowach dzieci to grube czapy w których dzieciom pocą się głowy! A przecież szyją polscy producenci, ładne delikatne z cieniuteńkiej jak mgiełka bawełenki, urocze. -To włoży takiej dziewczynce z grubymi włosami azbestowy ale z hello kitty! -To najważniejsze że markowy! Chińszczyzna z metką!

Gość gość
To bys zobaczyla jak w Norwegii dzieci ubieraja ,mimo ze jest cieplo nie wieje ,mieszkam w czesci poludniowej tutaj jest ciepło jak wieje to nie sa zimne wiatry a kazde dziecko takie wozkowe ma czapke i kazdy ale to kazdy wozek ma zakryte okrycie od wozka bte osłonki na gondole lub nóżki,w dodatku przewaznie czarne ,granatowe bo tutaj takie kolory kroluja wozkow,a przed wczoraj szlam a wyszla z domu babka z wozkiem ,nie padalo nie wialo a ona miala zalozona folie na gondoli ,pod tym okrycie ,i dziecko zawiniete po szyje w różowy jakis pled ,spojrzalam a dziecko moze mialo z 5 mies wiec nie noworodek ,dziewczyny taki 4/5 letnie w rajtopkach pod spodniczkami a na dworze cieplo wręcz goraco.

Gość gość
No to szok, to co piszesz! Myślałam zawsze że Norwegowie się hartują i hartują swoje dzieci...

Gość gość
Mi się wydaje, że ta kobieta zmyśla. Mieszakam na przeciw przedszkola i dzieci latają wręcz rozebrane i chlapią się w basenach. FAKT nie raz mają jakieś apaszki pod szyjami, ale tylko dlatego, że jak wieje to wieje porządnie. Także Pani z Norwegii ściemnia masakrycznie.

Gość gość
hahaha siedzi taki babsztyl w przeszklonym oknie, wpierdziela kanapkę z mortadelą zapija herbatą z biedry i wytrzeszcza te swoje żmijskie oczęta kogo by tu się przypierdzielić oczywiście wirtualnie bo widząc sąsiadkę grzecznie się ukłoni, powie dzień dobry :D :D żryj g***o

Gość gość
Ta hartuja ,mój mąż tez kiedys gadal tutaj inaczej dzieci ubieraja i ja mu pokazalam na ulicy wozki ,dzieci w czapach nie bawelnianych ale takich jak dzieci jesienią noszą cienkie welniane ,sa oczywiscie dzieciaki w krótkich rekawach bez czap gdy nie jestm super cieplo ale to tak samo jak w Polsce ze niektore grubiej ubrane inne cieniej ,ale tyle ile tych okryc na wozkach to jeszcze nigdzie nie widziałam no i zapomniałam na te wozki jeszcze moskitiery tez czarne oczywiscie.

Gość gość
Też dziś widziałam dziecko w czapce a 25stopni w cieniu mamy i również bezwietrznie.

Gość gość
A wczoraj np bylo upalnie ale nad morzem wialo , na plaży troche ludu ,bo obok camping i co jedna stara baba sie plywala i moj syn starszy ,a reszta tez wchodzila stopa i spierniczala bo woda zimna i darli sie ze zimno i pod samymi wydmami siedza bo tam nie wieje o tak sie hartuja wlasnie.

Gość gość
No to ja widzialam matke ktora w poniedzialek w Sandomierzu parno bylo bo przed burza, 31 stopni zaszlo slonce i zerwal sie wiatr,ale taki bardzo goracy, i dziecko w wozku siedzialo w czapce z uszami !!31 kurwa stopnie :/