Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sąsiad terroryzuje całą moją ulicę wszyscy się go boją

Polecane posty

Gość gość

Hej czesc i czołem! Mieszkam we Wrocławiu, wprowadziłam się do Męża 4 lata temu, przy naszej ulicy mieszka gościu, który codziennie niemal robi awantury. Głównie awanturuje się ze swoją partnerką, z rodziną i znajomymi. Pochodzą z nizin społecznych, jest dużo alkoholu itp. Często chodzi i przeklina bardzo głośno, wyraźnie słychać wszystkie "k...mać" itp. Widać że jest strasznym cholerykiem, jest też dobrze zbudowany, potężny. Przyznam że kobiety się go boją, mężczyżni również nie chcą mu wchodzić w drogę. Każdy boi się coś zrobić. Facet ten ponoć miał poważne konflikty z prawem, ale nie wiem czy to tylko plotki.Obecnie sytuacja wygląda następująco: on chodzi wzdłuż ulicy, wykrzykuje co jakiś czas przeklenstwa, klocac sie z kims przez telefon, a ja sie biedna boje wyjsc z dzieckiem do sklepu. Mam już powoli tego dość:( Czy telefon na policję to nie jest przesada w tym wypadku?

Gość gość
Jak nic nie robi, to nie ma podstaw do wzywania policji. Sama mieszkam w bloku, gdzie była patologia jak cholera, baba miała dziecko ze swoim partnerem i drugie dziecko z synem partnera z poprzedniego związku (czyli jej "pasierb" był jednocześnie bratem i ojcem jej dzieci). Drugi sąsiad wywalał po pijaku gary za okno, trzeci spuścił przygodną kochankę ze schodów, pamiętam krew i zęby walające się po klatce. Do tego była sąsiadka niezrównoważona psychicznie, która albo gadała sepleniąc jak dziecko, albo darła się od rzeczy i wygrażała bóg wie komu. Wszyscy albo się przeprowadzili, albo poumierali, teraz za to jeszcze weselej, bo mieszkania pokupowali ludzie nastawieni na zysk z wynajmu. I mieszkania powynajmowali studentom, imprezy, wrzaski, rzygi przed bramą. Do tych częściej policja przyjeżdża, niż do patologii, co kiedyś mieszkała. Teraz się ludzie nie pieprzą, jest głośno w nocy, a stali lokatorzy chcą mieć św. spokój, a nie imprezki w środku tygodnia. Do tamtych patoli to strach było policję wzywać, bo od razu by wiedzieli, kto podkablował i murowane albo okradzenie i zdemolowanie piwnicy albo nie daj boże wyklepanie mordy czy np. zabicie psa z zemsty.

Gość gość
To mnie nastraszyłas tą zemstą. Nie chcę mieć wrogów. Sąsiad uspokoił się już. Za kilka godzin pewnie będzie kolejny atak. W wigilię rzucał wózkiem dziecięcym (na szczęście pustym) na naszych oczach. Takie ma odpały, niby nic nikomu nie robi, ale jest uciążliwy i niepokojący dla innych.

Gość gość
Skarbie ja mam w rodzinie taka osobe i wiem jak to wyglada,nie wiem czy Policja cos pomoże....

Gość gość
wynajmij kogoś żeby go uspokoił