Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlolaa

Wymioty mdlosci.. MITY

Polecane posty

Gość gośćlolaa

Witam was . Mam do was pytanie czy wierzycie w te przesady typu " jak w ciazy masz mdlosci to dziewczynka a jak nie masz to chlopak " albo z wygladem kobiety ? przy pierwszej ciazy twarz mialam zmasakrowana spuchnieta i wgl masakra od 8 tyg ciazy wygladalam jak potwor , brzuszek mialam skromny jak na chlopaka wymiotow ani mdlosci tez nie mialam wiec tak jak sie mowi na chlopaka, no ale twarz jak na dziewczynke , a no i podobno jak jest sie w ciazy i plec meska to ciazko ciaze utrzymac a ja od 6 tyg lezalam w szpitalu. Teraz czuje sie wspaniale znowu nie mam mdlosci mam twarz normalna zadnych krwawien ani plamien jedynie ciaza troche opozniona o 2 tygodnie wedlug OM 10 tydz .. Dziewczyny ! powiedzcie ze jest tu jakas byla ciezarna badz ciezarna ktora nie ma mdlosci a ma dziewczynke ktora pokaze mi ze to sa glupie bzdety. Bo ja glupia zaczynam w to wierzyc a chcialabym miec teraz corke !! jedynie to mi pasuje ze od poczatku nie mialam zadnych krwawien ani nic .. a z synkiem caly 1 trymestr mialam krwawienia

Gość gość
wiesz od czego zależą mdłości i inne dolegliwości? od poziomu hcg, a nie od płci dziecka

Gość gość
no dobra to od czego zalezy poziom HCG ?

Gość gość
np. od tego jak silna jest ciąża

Gość gość
ja myśle, że te mity nie mają nic wspólnego z płcią dziecka. W pierwszej ciązy miałam mdłosci normalnie, ale wygladałam pieknie , miałam promienną cerę, żadnych pryszczy, włosy błyszczace i grube, zaliczyłam jedno plamienie w okolicy 6 tygodnia, lekarz mi wyjasnił , że czasem tak bywa , kiedy płód przechodzi na odzywianie przez pepowinę czy coś takiego , nie pamietam. Urodziła się dziewczynka-w tej chwili piekna , 16-letnia :) Druga ciąża to dramat i masakra , tluste wlosy , pryszcze, jakies plamy , obrzmiała twarz, wygladałam masakrycznie- i tez dziewczynka , w tej chwili urocza 10-latka:) Wiec bardziej to chyba kwestia hormonow niż płeć dziecka mają wpływa na naszą urode w ciąży:)

Gość gość
ktos mi jeszcze mowil tai mit ze wlasnie poziom HCG jest wyzszy jak jest sie w ciazy z dziewczynka bo wtedy wlasnie ciaza jest silniejsza niz z chlopcem cos tam z hormonami jest zwiazane .

Gość gość
tak tak i co jeszcze?

Gość gość
Wyniki wielu badań wskazują także na zwiększony poziom hCG u ciężarnych cierpiących na tę przypadłość w porównaniu z ciężarnymi bez tych objawów. Potwierdzałoby to też częstsze występowanie nudności i wymiotów w sytuacjach zwiększonego poziomu hCG, np. u kobiet w ciąży bliźniaczej czy oczekujących córki.

Gość gość
gość dziś - to ja AUTORKA

Gość gość
logiczne jest, że poziom hcg w ciąży bliźniaczej jest wyższy, natomiast nie ma różnicy pomiędzy ciążą z dziewczynka, a ciążą z chłopcem, nie wymyślaj i nie wkręcaj sobie, bo chyba i tak najważniejsze żeby dziecko zdrowe było

Gość gośćlolaa
to co tutaj wkleilam to kawalek jakiegos artykulu o poziomie hCg . Wiec nie wymyslam sobie tylko pisze to co uslyszlam i to co przeczytalam . Wiem dokladnie ze najwazniejsze aby bylo zdrowe ale nie powiem ze chcialabym aby to byla dziewczynka

Gość gość
Mdłości nie zależą od poziomu hcg, tylko progesteronu, przecież poziom hcg jest ciągle wysoki w ciąży, fakt, że potem spada, ale nie aż tak, a przecież mdłości mijają po 14 tygodniu mniej więcej. Progesteron zaś jest później produkowany przez łożysko i mdłości przechodzą zwykle.

Gość gość
ja pisałam o tym, że wszelkie dolegliwości, miedzy innymi mdłości, to efekt hcg, poza tym jednym kobietom one mijają, innym nie

Gość gość
O. jeszcze lepiej .. nie no kazdy pisze co innego. A tak z innej paki . wlasnie sobie leze i brzuch mnie pobolewa wg OM 10 tydzien i boli mnie brzuch taki bol jakby skurcze przepowiadajace tylko w tak wczesnej ciazy trudno mi okreslic czy to skurcz czy co bo brzuch sie nie napina , Miala tak ktoras z was ? jutro mam wizyte u ginekologa ale nie wiem czy sie martwic czy spokojnie moge isc na spacer z dzieckiem ?

Gość gość
Mam trzech chłopaków i jedną dziewczynę. Przy żadnej ciąży nie miałam mdłości i z twarzą nic innego niż zwykle mi się nie robiło. Na nic nie reguły, jestem tego przykładem. A co zrobiliście to będziecie mieli i życzę wymarzonej dziewczynki.

Gość gość
Dziekuj****ardzo bym chciala dziewczynke , lecz najwazniejsze aby zdrowe no ale wlasnie ciekawilo mnie jak bylo u was czy cos sie sprawdzilo czy nie .