Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamtylenailemniestac

Znacie przynajmnie 1 rodzine wielodzietna

Polecane posty

Gość mamtylenailemniestac

Która naprawdę ma własne srodki na normalne utrzymanie tych dzieci? Ja tak szczerze nie znam zadnej, dlatego bawią mnie do łez te głupie ich argumentacje ze z zapomogi z MOPSu z karty rodzina wielodzietna etc korzystają ot tak od niechcenia :) Znam dokładnie 6 rodzin wielodzietnych, jedna mieszka w 1 pokoju z 3 dzieci, inni z 4 z rodzicami w bloku kolejna ma 2 pokoje i 5 dzieci. O reszcie nawet pisać się nie chce. Ich dzieci dostają obiady w szkole z pieniędzy które wpłacili inni rodzice- rady rodziców, wyjścia do kina wycieczki maja darmowe ponieważ w moim mieście od 2011r jest karta rodziny wielodzietnej. Do tego często te dzieci zajmują miejsca na sswietlicy- mamusia w domu na tyłku ale przecież ma 3 młodszych dzieci wiec dziecko w wieku szkolnym siedzi do 17.30 na swietlicy :o a moje dziecko, gdzie ja i mąz pracujemy nie ma miejsca by zostać tam do 16, wiec musieliśmy opłacić starsza babke która w klasie 1 odbierała dziecko o 13.30 ze szkoły i opiekowała się do 16. I gdzie ta sprawiedliwośc, ja bym mogła sobie nieodpowiedzialnie machnąć jeszcze 3 dzieci, co mi tam i dostać za dwa trzy lata mieszkanie od miasta, nie placic za wyprawki szkolne, przedszkole mieć za darmo. Tylko że wstyd by mi było. Oburzycie się wiem, bo to 100% prawdy.

Gość gość
Musisz zdefiniowac co to dla ciebie znaczy " rodzina wielodzietna ' Ja rozumiem , ze " wiele ' znaczy więcej niz jedno :P czyli taka z 2 dzieci to juz wielodzietna ? Dla mnie wielodzietność zaczyna sie od 4 w zwyz :P Tu gdzie mieszkam jest to normale, nikt tu ich nie nazywa wielodzietnymi :P A istnieja znizki dla nich, i darmowe wejscia :) Norma jest , ze im wieksza rodzina tym mniej płaci za bilety , czy wejsciówki :) W Polsce znam 3 rodziny z 4-ka dzieci.. zadna z nich nie jest dysfunkcyjna :P, maja swoj dom lub 3-pokojowe mieszkanie, obydwoje rodzice pracuja.. Nie mam im czego zazdrościc.. chociaz w sumie mam :) chcialabym miec jeszcze jedno dziecko , :)

Gość gość
Jestem z wielodzietnej rodziny. Jest nas pięcioro. Duży dom, duża kuchnia, łazienka, pięć pokoi + pomieszczenie, z którego można zrobić szósty pokój. Mam 23 lata, jestem po środku z rodzeństwa. Nigdy nie korzystaliśmy z ulg z tytułu wielodzietnej rodziny, gdyż dochód na jedną osobę zawsze był przekraczany od wymaganego - rodzice pracują. Da się?

Gość zmonika123
ja też mam troje dzieci i żyjemy na dobrym poziomie oboje mamy dochody. Chcielibyśmy nawet następne dziecko ale niestety dziś usłyszałam diagnozę że już nie mogę a dużo dzieci to naprawdę fajna sprawa

Gość gość
Ludzie ale wg definicji rodzina wielodzietna to wychowująca 4 i WIĘCEJ dzieci, więc jeśli ktoś pisze,że ma dwójkę i uważa się za wielodzietną to śmieszne :P

Gość zmonika123
I nie uważam żeby posiadanie dzieci więcej niż 2 było jakąś patologią. To tylko mniemanie ludzi a właśnie dlatego że masz jedno dziecko to uważa się że stać Cię na to żeby za tą opiekę zapłacic

Gość zmonika123
niby tak ale przy mojej trójce też mówią w każdym urzędzie że to wielodzietność i tak samo dostałam KDR

Gość największa fanka
ja mam piątkę dzieci to chyba mogę się już nazywać wielodzietną? u nas każde dziecko ma swój pokój, nie zdecydowałabym się na tyle dzieci, gdybym wiedziała, że czegoś może im zabraknąć. mieszkamy w małym miasteczku, nie mamy żadnych ulg z racji tego, że mamy piątkę dzieci, nie korzystamy z żadnej zapomogi, dofinansowań... za wszystko płacimy z własnej kieszeni. po raz kolejny tutaj jest topik praktycznie na ten sam temat. ile razy można to wałkować?

Gość gość
?