Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwydrzone bachory w odwiedzinach

Polecane posty

Gość gość

Jak reagujecie, jak odwiedzi Was ktoś z rozwydrzonym bachorem? Sama mam dziecko, ma 4 lata, ale staram się je wychowywać, aby zachowywało się jak dziecko a nie jak bachor :O była u mnie wczoraj kuzynka z córką - rówieśnicą mojego syna. Miesiąc temu wprowadziliśmy się do nowego domu i wpadła zobaczyć jak mieszkamy. Wiadomo wszystko nowe, czyste... a mała wszędzie latała i wszystko musiała dotknąć. ok fajnie gdyby miała czyste ręce, ale chwilę wcześniej babrała się w cieście czekoladowym - na stole było kilka kawałków - musiała każdego dotknąć :( i takimi brudnymi łapami poleciała zostawiać stempelki na ścianie :O a co na to kuzynka? no przecież to tylko dziecko... potem mała zaczęła szarpać za wertikale - mówię, żeby nie ruszała, bo urwie, a ona że przecież dziecko nie ma tyle siły :O a jednak miała :O uszkodziła i wtedy kuzynka postanowiła się zmyć. normalnie jestem tak wkurzona, że szkoda słów. odwiedziły mnie dwa bachory - jeden 4 letni, drugi prawie 30 letni :O

Gość gość
ja bym jej kazala oddac za wyrzadone szkody

Gość gość
Wertikale nie powinny ot tak spaść bo ktoś szarpnął, może jakiś szajs kupiliście? Co do reszty, to niestety ale trzeba czasem być asertywnym i pogonić bachora jak się nie potrafi zachować. To nic, że nie twoje, to Twój dom.

Gość gość
Wertikale nie spadły :O Gdzie to wyczytałaś? Napisałam, że je uszkodziła. Ja byłam bardzo asertywna i stanowcza, tylko kuzynka z góry olewała to co mówiłam - jak grochem o ścianę! To co miałam małą złapać za ręce i trzymać? Jeżeli mówię coś do dorosłej osoby, a ona nie reaguje to co można jeszcze zrobić?

Gość gość
jak bachor szarpie to wszystko zapsuje , juz jakaś nie wychowana krowa bedzie zwracała tobie uwage że szajs że winne wertikale a nie mały niewychowany gnojek pewnie sama masz takie pomioty ot polaczkowe sciery

Gość gość
Tak, dokładnie jak mówisz, jak matka nie reaguje to gówniarza za fraki i do pionu postawić. To Twój dom, nie daj sobie niszczyć tego, nad czym pracowaliście. Będziesz teraz pokornie ściany malować i kupować nowe żaluzje? A matka smarkacza pewnie zazdrości wam domu, dlatego pozwoliła małej szkody wyrządzać, nie wierzę, że pozwala wszędzie się tak zachowywać.

Gość gość
Skąd ja to znam. U mnie jeden dzieciak bawił się taboretem i porysował szafę w kuchni , że widać grubą krechę, a rodzice na to patrzyli. Stwierdziliśmy z mężem, że nie zapraszamy osób, które nie potrafią się zachować. Ja nie mam zbyt dużo czasu na sprzątanie i kiedyś, jak wpadła bratowa z dwójką swoich, synów, to mnie o mało szlag nie trafił. Każde lustro pomazane, ubikacja obsikana i nie posprzątana, ściany pokopane itp. Dziś zawsze wymyślam coś, żeby nie przyjeżdżali, a jeśli się kiedyś zdarzy, że jednak wpadną, to chyba na dworze będę ich trzymała. Matka oczywiście nie reaguje na to i to mnie najbardziej wkurza.

Gość gość
Na szczęście malowaliśmy farbą zmywalną i dało się to usunąć, zresztą to był jej argument na obronę, no przecież teraz są takie farby że wystarczy zetrzeć więc o co robię problem? nie będę szarpać dziecka - bo to by było jedyne wyjście, aby ją siłą spacyfikować, bo słownie nie docierało.

Gość gość
mam taka znajoma jej 3 letnie dziecko to koszmar brudzi wszystko jak do nas przychodzi w odwiedziny skacze po łóżku w buciorach rudnych drze sie lubi tez podbierać zabawki mojego dziecka chować do swojego wózka ostatnio podarło tapetę na ścianie byłam zla zwracałam uwagę a jej mamusia nie reagowała nie zapraszamy juz ich do siebie nie mam zamiaru potem sprzątać domu normalnie wieś tańczy wieś śpiewa

Gość gość
No to daj sobie z chałupy zrobić małpi gaj dla gówniarzerii i nie truj dupy, jak nie potrafisz zareagować.