Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki wiek odpowiedni na zaręczyny?

Polecane posty

Gość gość

Długość trwania związku to jedno, ale wiek to drugie. Jestem z moim chłopakiem 4 lata ale mam dopiero 21 lat, on 23 i nie oczekuję jeszcze od niego pierścionka bo jesteśmy za młodzi. Bynajmniej ja tak uważam. Studiuję dziennie więc i tak nie zamieszkamy jeszcze razem(siedzę u rodziców).Zastanawiam się tylko jaki wiek byłby odpowiedni. Ja cały czas czuję się jak dzieciak.

Gość gość
"przynajmniej" nie "bynajmniej", nauczcie się wreszcie. #grammarnazi

Gość gość
80

Gość gość
Też miałam 21 jak się zaręczyłam, facet - 22, byliśmy razem od 4 lat. Jeszcze przez dwa lata, jako narzeczona, mieszkałam u swoich rodziców, on studiował w innym mieście. Ślub wzięliśmy gdy on skończył studia, miałam 23 lata. Obecnie jesteśmy po ślubie 8 lat i nie żałuję, że z tym facetem, układa nam się naprawdę dobrze, teraz nawet lepiej niż parę lat temu. Ale żałuję chyba, że tak wcześnie weszłam w poważny związek, co do którego otoczenie ma pewne oczekiwania. Nie miałam okazji się wyszaleć. To jednak chyba nie kwestia wieku, ale pewnej dojrzałości i gotowości obu stron...

Gość poziomkowo
Hej ;) to widzę, że mamy tyle samo lat - 21, nasi partnerzy tez tyle samo - 23 i taki sam staż związku - 4 lata. Ja też studiuje dziennie, ale nie w rodzinnym mieście. Mnie się mój ukochany oświadczył niedawno i było to dla mnie duże zaskoczenie, ale go kocham, więc powiedziałam tak. I też się ciągle czuje często jak dzieciak, ale ja mam taki styl bycia, że pewno nigdy poważna nie będę ;).

Gość poziomkowo
do 14:34 my jesteśmy na tyle towarzyscy, że nie mam wrażenie, ze coś tracimy z młodości, imprez tzw. wyszalenia się. póki co razem nie mieszkamy, ale że studiuje w tym mieście gdzie on pracuje to może z czasem tak będzie wygodnie.