Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie w wyborze kierunku!

Polecane posty

Gość gość

Dostałam się na towaroznawstwo na Uniwersytecie Ekonomicznym, kierunek inżynierski, jak myślicie, warto iść? Myślałam też o politechnice.. ale teraz załapałabym się tylko na dodatkową rekrutację.

Gość gość
a kim chcesz później być? Co chwiałabyś robić?

Gość gość
Raczej nie patrzę na studia aż pod takim kątem. Mam wiele "rozwidlających" się zainteresowań i niekoniecznie po studiach będę robić akurat to, co będzie zgodne z kierki niem. Ale chcę, żeby na studiach była chemia, więc też myślałam o Inżynierii chemicznej i procesowej, technologii chemicznej, jeśli nie towaroznawstwo (na którym też tej chemii jest duużo).

Gość gość
a to się akurat nie znam :). Myślałam, że chciałabyś iść bardziej w ekonomię/zarządzanie/reklamę. Ale wydaje mi się, że jeżeli chcesz iść bardziej w tego inżyniera, to politechnika będzie dużo lepsza. Co do samej chemii to np. co do Poznania to slyszałam że chemicy nie mają za dużo pracy.

Gość gość
No właśnie ekonomia też mnie całkiem interesuje, ale nie chciałam iść na zwykłą ekonomię. Na towaroznawstwie jednak uczy się wielu rzeczy, chemia, fizyka, ekonomia, prawo, nawet psychologia etc etc... to jest dziedzina z pogranicza wielu, i właśnie tak sobie zaczęłam myśleć, że może to jest właśnie minus.

Gość gość
:)

Gość gość
kierunek kierunkiem, ale na 100% powinnaś najpóźniej na 3 roku spróbować już gdzieś popracować, bo po studiach to zdecydowanie za późno i większość pracodawców preferuje studentów, bo taniej. Łatwiej się gdzieś załapać. Studio to dzisiaj dodatek, nie podstawa :)

Gość gość
Co do pracy/praktyk, to oczywiście, będę działać w tym zakresie :)

Gość gość
Poza tym zastanawiam się, czy nie założyć własnej firmy w AIP, pomysł (a właściwie dwa) na razie kiełkuje, ale może jak się już wdrożę w studia, to zrobię coś w tym kierunku.

Gość gość
Towaroznawstwo fajny kierunek, mam kolezanke na UP w Lublinie i jej się podoba :) ale na ekonomicznym to nie wiem o ile sie rozni

Gość gość
Pewnie, warto, nawet jak nie wyjdzie to załapiesz dużo fajnych kontaktów. W ogóle działaj dużo w kołach naukowych, udzielaj się, studia to też najlepsza okazja żeby poznać dużo znajomych, którzy będą potem robili ciekawe rzeczy i może nieraz potem te kontakty się przydadzą

Gość gość
kazdy kierunek inżynierski jest przyszłościowy wiec bez różnicy

Gość gość
:)

Gość gość
budownictwo lepsze

Gość gość
p

Gość Myami
Mnie wszyscy namawiali na zarządzanie, bo to dość przyszłościowe i wybrałam Inżynierie Zarządzania na WSB - jestem bardzo zadowolona. Wybierz to co dla Ciebie jest ważne i co sama byś bardziej chciała.

Gość gość
Może powinnaś się o to zapytać doradcy zawodowego? Oni powinni wiedzieć jakie zawody są teraz pożądane i to pomoże Ci w podjęciu decyzji. Albo wypisz sobie na kartce plusy i minusy studiowania na konkretnym kierunku. Tam gdzie będziesz miała najwięcej plusów- wybierz ten kierunek

Gość oewsb
Dzień dobry, Świetny wybór Myami! :) Mogę zapytać czy jesteś na I, czy II roku? Jako Online Ekspert Wyższej Szkoły Bankowej pozwolę sobie dodać, iż nasze szkoły słyną ze świetnie wykwalifikowanej kadry PRAKTYKÓW. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia