Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tampon nie wchodzi :'c

Polecane posty

Gość gość

dzis probowalam i nic :( mam 13 lat czy to moze byc dlatego zeestem dziewica? uzywalam tampona mini. weszlo tylko troszenke pomocy

Gość gość
Musisz sie rozluznić po dwa lepsze sa tampony z aplikatorem,

Gość gość
a co daje ten aplikator?? jak u was bylo za pierwszym razem??

Gość gość
Aplikator daje tyle, że nie będziesz miała ręki we krwi jak rzeźnik. ;) Przynajmniej teoretycznie. I podobno łatwiej umieścić tampon dzięki temu, ale tego nie potwierdzę, bo nie próbowałam. Zaczynałam z tamponami w wieku podobnym do twojego, chyba nawet też miałam 13 lat i tak samo jak ty próbowałam użyć mini bez aplikatora. Na początku też miałam takie problemy i wtedy odpuściłam. Spróbowałam ponownie jak miałam 16 lat i wtedy już aż takich problemów nie było. Jasne, za pierwszym razem też dość dużo czasu mi na zakładaniu zeszło i nie zrobiłam tego dobrze, bo ten tampon czułam, ale zawzięłam się wtedy, ze chcę ich używac i próbowałam dalej. Kilka razy jeszcze się to powtórzyło, tzn. czułam tampon po założeniu i na początku zakładałam dosyć długo, ale po dwóch dniach już nie miałam żadnego problemu. Tak jak ktoś ci już napisał, musisz się rozluźnić. Nie ma się czego obawiać, bo to nie boli. Jedną ręką rozszerzasz wargi sromowe a drugą wsadzasz tampon, kierując go trochę do tyłu i w górę. Jest dobrze założony, jak go nie czujesz. Dobrze, jeśli na początku oprócz tego mini założysz jeszcze podpaskę, bo one szybko przeciekają. Jak się nauczysz zakładać mały, to możesz z trochę większym spróbować, z nimi już tego problemu nie ma, bo dłużej wytrzymują.