Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kubek niekapek dla 4 mies. dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu jakaś mama która używała kubka niekapka u takiego malucha, zamiast butelki? Wiem że są takie kubki dla tak małych dzieci, ale czy one potrafią z niego korzystać? Moja córka nie akceptuje butelki, chcę odciągac pokarm i dawać jej czasem w butelce ale na razie słabo to wychodzi i szukam innego rozwiązania.

Gość gość
Niektore butelki maja zamiennik niekapka zamiast smoka. Ja mialam nuka i moj w tym wieku pil z niego mleko. Mimo,ze jest powyzej 6 miesiaca,ale smoka tez.nie mogl zaakceptowac poczatkowo. Potem sie przekonal. Dawalam mu tez pic ze zwyklego z twardym ustnikiem,taki baby ono,tez dawal rade.

Gość gość
Ale po co? człowiek to ssak! więc ma potrzebę ssania! Czemu niektóre matki pojąć tego nie mogą? Jeszcze mu nóż i widelec daj,medal dostaniesz....,bo jak pół roku będzie miał,to się nauczy z nich korzystać...ech... :O

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem i nie irytuj się tak. Moje dziecko nie potrafi/ nie lubi/ ma problem z piciem z butelki i szukam jakiegoś rozwiązania bo też czasem muszę gdzieś wyjść. Jak możesz coś doradzić to napisz, ale jak potrafisz tylko kpic i wysmiewac to może sobie daruj te komentarze.

Gość gość
Czytam...choć zrozumiec nie mogę :P ,szukaj smoczka,aż do skutku...miękki,pełny u nasady,zwężający się ku dołowi...może tomee tipy?

Gość gość
Na razie mam smoczek z aventu i on nie zdaje egzaminu. Boję się że żaden jej nie podejdzie, smoczka uspokojacza też nie używa bo od razu wypluwa i krztusi się (probowalam nuka i lovi). A orientujecie się czy inne smoczki (jakie) będą pasowac do butelki avent?

Gość gość
kup butelkę ze smoczkiem babydream z rossmana (produkuje je bdb niemiecka firma baby nova) koszt 8zł- smoczek jest płaski nie okrągły i z moich doświadczeń wynika, że taki płaski lepiej pasuje maluchom. Ile ja wydałam kasy na te aventy i lovi :O Kupiłam nawet dr brownsa i i tak musiałam zmienić smoczek na płaski.

Gość gość
tak,tak baby dream jest szeroki,płaski i dość miękki...spróbuj,nie wydasz fortuny,więc możesz zaryzykować

Gość gość
A ja czytam a i tak nie rozumiem,dlaczego wolisz odciągać pokarm i przelewać mleko do butelki a nie podasz dziecku piersi?????

Gość gość
Ale nie musisz rozumiec:) Autorko,ja gosc z pierwszego posta. Odnosnie smoczkow,to wlasnie moj zaakceptowal wlasnie nuka,jest chyba jak babydream. Ale tez dlugo to trwalo. Wczesniej chwytalam sie rowniez niekapkow,potrafil z nich pic,jednak ostatecznie zostal na nuku kauczukowym i jak juz opanowal picie z butelki to przeszliamy na silikonowy bo ten kauczukowy sie zasysal i zapadal.

Gość gość
Nie wiem co tu jest do rozumienia. To chyba oczywiste że nikt tu nie mówi o ciągłym odciaganiu pokarmu i dawaniu z butli, tylko o sytuacji w której trzeba czasem zostawic z kimś dziecko na dłużej niż 2-3 godziny bez stresu że będzie głodne. A temat niekapka też mnie zaintrygował. To uważacie że butelki mimo wszystko lepsze dla takich maluchow?

Gość Ekspert Philips AVENT
Dzień Dobry. Jeżeli Pani córka nie akceptuje stosowanej w codziennej opiece butelki do karmienia, problem nie musi wcale tkwić w konkretnej marce smoczka, ale np. w jego wielkości lub intensywności przepływu pokarmu. Do karmienia 4-miesięcznej córki używa Pani najpewniej smoczka z trzema dziurkami (rekomendujemy używanie takiego smoczka u dzieci od 3 miesiąca życia). Być może u Pani córki lepiej sprawdzi smoczek o regulowanym przepływie - umożliwi on odpowiednie dopasowanie siły przepływu mleka do potrzeb Pani dziecka. Co więcej, smoczek "trójprzepływowy" sprawdzi się lepiej w przypadku podawania dziecku gęstszego pokarmu. Jeśli mimo wszystko uważa Pani, że lepszym rozwiązaniem dla córeczki będzie nauka picia z kubka, warto zastanowić się nad naszym kubkiem treningowym. Stanowi on swego rodzaju etap przejściowy miedzy butelką do karmienia a kubkiem do samodzielnego picia. Zamiast smoczka posiada on miękki ustnik, bezpieczny dla delikatnych dziąseł dziecka. Dobierając dla córki odpowiednie produkty przede wszystkim powinna Pani sugerować się indywidualnymi potrzebami dziecka oraz jego tempem rozwoju. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.