Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NEVADA2014

Dziewczyny po cesarce jak poradziłyście sobie z odstającym brzuszkiem ?

Polecane posty

Witam, jestem ok 1,5 roku po cesarce, to moja 2ga ciąża. Ogólnie jestem zgrabna, ale mam strasznie duży odstający brzuch, niektórzy myślą , że znów zostanę mamą. Brzuszki mi nic nie pomagają, ćwiczę i nic. Czuję się nie atrakcyjna :(

Gość gość
ja w ciazy prztyłam 40 kg po cesarce schudłam 45 kg a brzuch mi został niestety

Gość gość
A co ma do tego cesarka? Jestem po cesarce, po roku zaczelam cwiczyc chodakowskai brzucha nie mam, mam kilka kolezanek po cc i maja plaskie brzuchy,bratowa tez po cc i tez sie pozbyla brzuszka po ciazy,nie po cc,chodakowska. Jak tsmte sie uporaly to nie wiem.

Gość gość
i mamy pierwsza idealna mamusie dzieki chodakowskiej . cwiczyła po 15h dziennie i zapomniała wspomniec ze moze w ciazy utyła z 10kg phi nie sorki 5 bo jechałą na zupkach chinskich :P

Gość gość
Nie jestem idealna,w ciazy utylam 25 kg:o fskt szybko wiekszosc zeszla a brzuszek pozostal,i zrzucilam go cwiczac,a co cudow oczekujesZ? Siedzac i nic nie robiac sie go nie pozbedziesz. A bratowa przytyla 30 kg. Teraz wazy 55. A wazyla 48. No ale od nic nierobienia sie nie schidnie. Na szczescie az tyle.godzin cwiczyc nie musialam madralinska,wystarczylo 2-3 razy w tyg po 40 min:o

Gość gość
Jestem po cc i nie ma odstającego brzucha, to kwestia genetyki a nie sposobu porodu

Gość gość
AUTORKO kiedy maials cesarke?

Gość gość
Przeciez napisala...

Gość gość
chodzi mi w jakim miesiacu rodzilla

Gość gość
Zgadzam sie, to kwestia genetyki i trybu zycia. Przytylam 20kg i wszystko normalnie zeszlo, pomimo cc, wrocilam do normalnego uprawiania sportu jakies 6/7misiecy po porodzie i wygladam tak samo, tylko z kreska na podbrzuszu.

Przy pierwszej ciąży utyłam ze 30kg, potem ok 25 kg, . Ale wracałam do wagi z przed. Rodziłam w kwietniu tamtego roku. Dużo się ruszam, jak to przy 2jce dzieci, poza tym codziennie spacery po min. 5-6km,ćwiczenia. U mnie sąsiadki po cesarce maja odstające brzuszki, aż zazdroszczę wam że nie macie takiego problemu. Najgorsze że gdy chudnę skóra pozostaje,coraz bardziej zwisa. Czasem mam ochotę wziąść nożyczki i ją odciąć ;P. AAA tak wogóle może nie tyle co dużo tyłam , ale mam tendencję do mega dużych wód płodowych. Każdy myślał że ciąża bliźniacza. Lało się ze mnie podobno strasznie. Ale mnie to dołuje :( .

Gość gość
Myślę, że to nie wina cc tylko twje ciało tak ma. Ja byłam szczupła przed ciążą i miałam cc, do domu ze szpitala już wróciłam zupełnie płaska, jakbym wcale nie rodziła tylko skóra była jakby rzadka:) co unormowało się w ciągu miesiąca. Moja koleżanka, jeszcze szczuplejsza ode mnie, rodziła naturalnie i niestety został jej fałd skóry na brzuchu, co bardzo przeżywa. Obie rodziłyśmy w tamtym roku. Ja przytyłam 11 kg, a ona ok. 10. Nie ma reguły.

Gość gość
Przytylam w ciazy 16 kg . Przed ciaza waga 63 kg przy 177 cm wzrostu . 7 miesiecy po ciazy waze 66kg ,bardzo maly brzuch:) Od jutra wracam do plywania i aerobicu, cel 60-63 kg:) Jestem po cesarce. Mysle, ze to kwestia dobrych genow. Do konca sierpnia uda sie:)

Gość gość
tylko cwiczenia brzucha 3x w tygodniu

Gość gość
Hej. Mój mąż jest sportowcem. Musi jeść lekko, zdrowo, więc i ja tak jem. Biegam, jeżdżę na rowerze, ćwiczę. Jestem rok po cc, brzucha nie mam.

Gość gość
wystajacy brzuch jest oznaka zlego zywiniea, dieta na plaski brzuch, cwiczenia i bedzie ok. czasem lekko wystajacy brzuch to wady postawy, ale wtedy jest sie wygietem i nie ma sie duzego ciazowego brzucha.

Gość gość
wystajacy brzuch jest oznaka zlego zywiniea, Otoz to. Mozna cwiczyc codziennie , a to nic nie da jesli nie bedzie sie odpowiednio odzywiac.

Gość gość
Ktoś tu wspominał o genetyce :) Moja przyjaciółka drobniutka szczuplutka urodziła trojaczki i miesiąc po porodzie płaski brzuch jakby nigdy nie rodziła. Piersi też jej nie opadły ani cm w dół. Razem chodziłyśmy na fitness, mi została wisząca skóra na brzuchu i lekko opadnięty biust. Od mojego porodu minęły 4 lata i fałdkę na brzuchu mimo prawidłowej wagi mam cały czas.