Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po odstawieniu hormonów w pierwszym cyklu

Polecane posty

Gość gość

Odstawiłam w tym cyklu plastry Evra, wczoraj był 30 dc i nie zabezpieczyliśmy się. Od kilku dni pobolewają mnie jajniki, ale nic nie zapowiada miesiączki. Wiem, że po hormonach wszystko może wariować, ale czy miałyście taką sytuację? tzn zaszłyście od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek/plastrów? Miałam wcześniej cykle jak w zegarku 28/29 dni. Zrobiłam nawet dziś test owulacyjny, pokazał 2 kreski jedna troszkę słabsza. No ale test pokazuje podobno skok hormonu na 48 godzin przed owulacją....sama już nie wiem. Dziś nadal nic, zero oznak okresu. Możliwe żeby owu tak sie przesunęła mocno?

Gość gość
po odstawieniu możliwe,że się przesunęła. Kiedyś brałam tabletki przez 2 lata - miałam po nich straszne wahania hormonalne, ból jajników i nawet plamienie- lekarz powiedział, że to normalne, bo jajniki były ,,zaciśnięte" a teraz intensywnie pracują. Zaś potem dostałam jednorazowo tabletki anty na wywołanie okresu - lekarze mówili, że jak będę chciała mieć dziecko marne szanse, wysoka prolaktyna, spóźniający się wiecznie okres. Po tych tabletkach bum, niespodzianka - ciąża. Która jest prawdziwym cudem, bo w dniu w którym się o niej dowiedziałam okazało się,że prócz nieregularnych cykli jest jeszcze niedoczynność tarczycy. Także wszystko możliwe.

Gość gość
ja slyszalam ze po hormonach takich zeby nie zajsc w ciaze po odstawieniu ich mozna nawet w ciaze blizniacza zajsc bo organizm tak wariuje ze mnóstwo jajeczek sie uwalnia i najczesciej mozna w ten sposob zajsc w ciaze ... kiedys kiedys kiedys to byl sposob na bezplodnosc u kobiet dawalo sie tabletki antykoncepsyjne pozniej sie odstawialo i zachodzily w ciaze

Gość gośćaautorka
Zastanawiam się kiedy zrobić test. bo nie mam pojęcia kiedy powinna przyjść miesiączka, 33dc i nadal nic nie wskazuje żeby @ przyszła. Pobolewają jajniki, ale nic innego się nie dzieje. Na logikę, jeśli @ nie przyjdzie do powinnam zrobić test za 14 dni, wtedy powinien być chyba wiarygodny? Czy któraś z was zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów?