Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość34

Mój mąz jest kurą domową

Polecane posty

Gość gość34

Jakkolwiek śmiesznie to brzmi to tak właśnie u nas jest. Na początku umówiliśmy sie,że mąż będzie z synkiem rok czasu, bo akurat stracił pracę zaraz przed porodem. Ja zarabiam dobrze, spokojnie mogę utrzymać niepracującego męża. Ale... Mija już drug rok i mam dość tego, że on siedzi w domu. Fakt, jest posprzątane, ugotowane, ale dla mnie to żadna praca. Mam wrażenie, że on się nie rozwija siedzi w domu jedynie i wykonuje obowiązki domowe. Nawet nie mam z nim już o czym rozmawiać. Mówiłam mu żeby poszukał pracy, ale on stwierdził, że dobrze mu zajmować się dzieckiem:D Jakiś dziwny mi się trafił prawda? Fakt, jest jednak taki, że planuję odciąć go od gotówki by zmusić do szukania pracy. Myślicie, że to podziała?

Gość gość
o matko, jak ja bym chciała aby mój choć przez m-c pokurował w domu a ja zajęłabym się tylko zarabianiem

Gość gość
Nie wiem czy zadziała ale napewno twój mąż powinien wtedy przestać opiekować się dzieckiem, przestać gotować i sprzątać. Myślę że wtedy musiałabyś sama to robić i jeszcze oddać dziecko do żłobka.

Gość gość34
mieliśmy plan ze po roku zatrudniamy opiekunkę i on idzie do pracy.Mija już drugi rok, a on nic w tym kierunku nie robi i nie ma zamiaru robić. Znalazłam świetną opiekunkę i taki właśnie mam plan, że zatrudnie tą panią, a mężowi odetnę kasę to może troche go to zmobilizuje. Naprawdę przykro mi patrzeć na to jak on się zapuścił i jak nasze małżeństwo powoli się kończy, bo ani nie mamy o czym rozmawiać (on nawet nie ma żadnych znajomych teraz, porzucił swoje hobby, po prostu się uwstecznił) ani on mnie nie pociąga więc nasze pożycie też zaczyna umierać powoli:O

Gość nie narzekaj az tak
no troche przesadza ten Twoj maż nie powiem ale wyobraz sobie teraz zycie przecietnej kobiety Ide do pracy na 8h ranna zmiana od 5-13 jak wraca to marze tylko o chwili odpoczynku co zastaje ( dodam ze jak ja chodze na rano mąz ma na 13) ? łozko niezascielone , jego ciuchy wisza na krzesle jakby k***wa szafy nie miał , w łazience zasyfiony pasta zlew , w kuchni czasem umyte nie powiem naczynia ( nie garnki ) prania w jasna cholere pisze mu sms ze zostawia syyff a on mi na to : kochanie nie miałem od rana czasu niic zrobic pospałem troche , zawiozłem dziecko do przedszkola siadłem na komp zrobiła sie 12 :) ale drewno Ci uszykowałem ale nie martw sie jutro mam wolne to ogarne ( ogarniecie polega na pochowaniu rzeczy , umyciu naczyn ,kurze zostaja a podłogi to moze z 2 razy umył :p) nie powiem czasem posprzata ale chyba bym wolała juz zeby popadł w skrajnosc jak Twój :P a wiem ze ma predyspozycje bo jak chodzimy odwrotnie ja na 13 on na rano to potrafi gotowac a jak dostanie zj*** bke to nawet wie jak pranie właczyc :P