Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odwroca

Życie bez masturbacji . Czy ktoś tak żyje ?

Polecane posty

Gość odwroca

Czy są tutaj osoby które żyją bez masturbacji nie będąc w związku ? Zastanawiam się czy ma sens powstrzymywanie się od masturbacji. Czy wtedy podczas współżycia odczuwa się większą satysfakcję ?

Gość gość
ad1 tak ad 2 tak ad 3 tak

Gość odwroca
Jesteś k czy m ? Jak sobie radzisz z napięciem seksualnym ?

Gość gość
ad 1 k ad 2 skupiam się na innych tematach a nie fantazjach wydaje mi się, że to jest stan umysłu bardzo mi pomaga spowiedź wydłużając czas abstynencji do 3-4 miesięcy pomiędzy jednorazowymi incydentami kiedyś było to mój nałóg więc uważam obecnie to za mój sukces dlatego teraz uważam, że warto walczyć z takim zniewoleniem każdy nałóg to zniewolenie człowieka

Gość gość
kobieta lat 24, w związku od 3 lat - mieszkamy razem, nie mam napięcia seksualnego praktycznie wcale mam ochotę na seks raz w mc i to wszystko. Chyba jestem aseksualna.

Gość odwroca
Ja nigdy nie byłam uzależniona. Moja abstynencja wynika raczej z chęci doznania czegoś lepszego w seksie z partnerem w przyszłości. Temperament niestety mam dość duży. A tak naprawdę co to znaczy uzależnienie ? Ilość czy brak powstrzymania się nawet w sytuacji nie odpowiedniej do robienia czegoś takiego?

Gość gość
Uważam że nie jest to nic złego. Szybko i fajnie się zadowolisz i nie ma mnijeszej satysfakcji!