Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studiującaMAMA

Studiujące mamy. Warto?

Polecane posty

Gość studiującaMAMA

Czy sa tu jakieś mamy, które zaczęły studiować przed 30? Mam 27 lat. Dwoje dzieci. Zaraz po liceum wyjechałam za granice i tam pracowałam. Potem ślub, dzieci...między czasie odbyłam roczny staż w urzędzie, zrobiłam studium policealne "technik fryzjerstwa". Wtedy patrzyłam po ofertach pracy co warto, ale w trakcie dotarło do mnie że mam talent do fryzur, farbowania ale całkowicie nie umiem ścinać włosów. Szkołę ukończyłam żeby mieć choć ten zawód w papierach. Teraz tak myślę, że chciała bym coś więcej. Na ty stażu świetnie sobie radziłam i po 4 latach chciano mnie przyjąć, ale pech chciał że byłam w 9 m-cu ciąży. Zastanawiam się czy warto iść na studia? Teraz? W takim wieku? Mam jakies szanse? Są jakieś mamy które zaczęły studiować przed 30?

Gość gość
pewnie, że watro, masz 27, a nie 87 lat

Gość gość
Ja od nowego roku zaczynam ale mam 20 ;) też jestem mamą :) i oczywiście że warto !!!

Gość gość
Ja mam 26. Jestem na wychowawczym i poszlam na studia żeby nie zwariowac w domu :-p i raz na dwa tygodnie wyjsc spokojne do ludzi na caly weekend. Ten czas kiedy nie pracuje chcialam chociaz w malym stopniu wykorzystac na swoj rozwoj. To nie moje pierwsze studia i powiem ci ze jest bardzo duzo ludzi na uczelniach w wieku 40 +, wiec nie masz sie co martwic ze jestes za stara. Jak masz czas i ochotę to zainwestuj w studia. Uwazam ze człowiek powinien ksztalcic sie i rozwijac cale zycie.