Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość devil1994

Najwyższe szczyty Tatr

Polecane posty

Gość devil1994

Witam forumowiczów. Czy któraś z Was zdobyła Giewont? Nie jestem doświadczona w chodzeniu po górach. Ale chce się przygotować do tego żeby za rok czy dwa przejść Orlą Perć. Podobno jest to najtrudniejszy szlak w Tatrach. Nie mam lęku wysokości, choć wiadomo-wysokości mogą przerazić każdego. Nie chce nagle chwycić się łańcucha i powiedzieć, że dalej nie pójdę. Macie jakieś porady jak się do tego przygotować? Jakie szlaki najpierw wybrać? Czy jest aż tak przerażająco?

Gość devilI994
I jak rozwiazać problem robienia kupy w wysokich górach? Obawiam sie, że mi sie zachce akurat przy wchodzeniu po łańcuchach :(

Gość devilI994
A czy to prawda że jak w górach jest burza to trzeba mieć męski czarny parasol bo on ochroni przed piorunami?

Gość gość
Ja weszłam na Giewont . Co zabrałam ze sobą... Najwazniejsze są dobre trapery polecam alpinusa, rękawiczki bo od wspinania ponlancuchach bolą ręce, oczywiście odzież i ciepła i letnia bo pogoda w górach jest zmienna, czasem jak wyruszasz jest upalnie ,a im wyżej tum zimniej i bardziej wieje. Poza tym kurtkę przeciwdeszczowa koniecznie. Kanapki i dużą butelkę wody bo w czasie trekkingu wypilam więcej niż myślałam że wypije. Ja tego narazie nie robiłam ale jeśli decydujesz się na orla perc powiadom GOPR lepiej