Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy Wasze niemowlęta zaczęły być regularne

Polecane posty

Gość gość

"regularne" czyli mniej więcej o tych samych porach, godzinach jadły i robiły sobie drzemki w dzień ? Mój maluch ma 2,5 miesiąca i jak na razie zero regularności jest, śpi w dzień i je o różnych godzinach

Gość gość
około 4 m.ż. ale zdarzają się dni odstępstwa, np.podczas ząbkowania. Ma teraz 6,5 m-ca

Gość gość
u mnie dopiero w 7 - 8 miesiacu zaczal byc regularny bo wczesniej byly kolki (bardzo bolace) pozniej zabkowanie (w ogole nie chcial jesc albo spac ) .. roznie to bywa

Gość gość
Jakos w okolicach 6 miesiaca. Wczesniej,szczegolnie jak karmilam poersia.to drzemki byly nieregularne i karmienia. A moze ja nie potrafilam doszukac sie regularnosci. Stala.od urodzenia byla.tylko pora kapieli,wieczornego karmienia i zasypiania na noc,potem w miare regularne karmienia w nocy. Ale w dzien to roznie.

Gość gość
Zależy od sposobu karmienia. Na piersi nie licz na regularność

Gość gość
Mój akurat od początku regularnie jadał, od urodzenia właściwie- bo jak był noworodkiem z żółtaczką sama budziłam go na karmienie, był ospały, i potem tak mu zostało. Tzn. to regularnie było co 2,5-3 godz, potem przerwa nocna. Karmiony piersią, więc i tak bywa. Ze spaniem uregulował się po skończeniu drugiego miesiąca, zaczął przesypiać noce, i od tej pory tylko jakieś okresowe zawirowania były przy ząbkowaniu, ale to mijało po tygodniu czy dwóch. Fakt że dość późno zasypiał i późno wstawał, ale dalej tak ma. Z dziennymi drzemkami było różnie, dopiero jak miał pół roku uregulowałam mu tryb dzienny również- miał dwie drzemki, po roczku już nie chciał tyle spać i była jedna, również regularnie. Ale przyznam że to jedyny taki przypadek jaki znam i wierzyć mi się nie chciało że można tak bezstresowo karmić piersią (jak wychodziłam wiedziałam na ile mogę i ile mleka mu trzeba zostawić), albo tak szybko się wysypiać.

Gość gość
podbijam

Gość gość
u mnie synek mial jakies dwa miesiace. tyle ze ja musialam stosowac karmienie mieszane od samego poczatku, poznniej juz butelka (a to podobno nasyca bardziej niz naturalne mleko). Staralam sie zawsze karmic co 3godz, pory roznily sie czasem o godz czy poltorej (jak spal to go nie budzilam) ale wpadl w taki tryb i tak juz zostalo. teraz ma 5i pol mca.