Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potówki czy uczulenie u noworodka

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 2 tyg. w piątek zauważyłam na brzuszku sucha skórę. Wykapałam więc w Emoilium i posmarowałam oliwka(za radą babci). Wczoraj skóra na brzuszku już sie nie łuszczyła ale była w takie czerwone plamki. Wieczorem znów kapiel w Emoilium i tym razem natłuściłam skórę kremem z Emoilium winiąc oliwke za ten stan skóry. Dzisiaj rano syn ma czerwone plamy na całym ciele. Brzuszek i plecy sa pawie całe czerwone a na nóżkach to są czerwone plamki w okolicach ud zlewają się w większe. Syna karmię piersią. Nie wiem czy to uczulenie czy potówki jak mówi moja mama. Nie wiem czy iść jutro do pediatry czy jeszcze poczekać... jak myślicie co to może być????

Gość gość
zobacz sobie zdjęcia w google. potówki to są takie drobne krostki. jeżeli ma plamki i plamy to może to uczulenia.

Gość gość
A czym karmisz? Piersią czy butelką? Bo to może być skaza białkowa. Moja córka to miała i zakończyłam karmienie piersią, przeszłam na bebilon pepti i smarowałam dziecko maścią "cutibaza". U nas się okazało, że najpierw była skaza białkowa w okresie niemowlęctwa. Potem w 2 r. życia przeszło, ale zaczęła się alergie wziewna (roztocza, pyłki roślin ).

Gość gość
Idz do pediatry, bo cokolwiek to jest, samo raczej nie przejdzie, a pediatra Cie uspokoi. To nie musi byc uczulenie- moj synek mial okropne plamy, strupy na glowie, rozlewaly sie i rosly z dnia na dzien. Martwilam sie, ze to od mleka, a okazalo sie, ze to infekcja bakteryjna. Krem bez antybiotyku wystarczyl.

Gość gość
To nie są potowki. Raczej uczulenie np na oliwek lub inny kosmetyk czy środek chemiczny w którym pierzesz ubranka

Gość gość
przeciesz napisala,ze karmi piersia. czytajcie co sie pisze. najlepeij idz jutro do pediatry, ale mi sie wydaje,ze to potowki. jak ubierasz dziecko, pod czym i w czym spi?

Gość gość
Ale potowki to są pojedyncze kosteczki a nie czerwone plamy

Gość gość
Uczulenie na emoilium jak nic