Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esversa

roczne dziecko a noworodek

Polecane posty

Gość esversa

Witam. Mam problem gdyż moja córka nie wie jak zachować sie wobec kuzyna noworodka. Kiedy go widzi zaczyna krzyczeć i wyrywa się do niego z impetem. A jak jej tłumacze ze musi delikatnie głaskać w raczke np. To klepie e głowę boimy się ze zrobi mu krzywdę. Mialyscie podobna sytuacje? Jak mam jej to uświadomić?

Gość gość
Co ty masz za dzikusa? Magicznej metody na wychowanie nie ma. Musisz tłumaczyć- ale pewnych rzeczy- jeśli jeszcze dziecko nie miało ich wdrożonych- nie wprowadzisz z dnia na dzień. Skoro nie potrafi się zachować nie dawajcie dotykać jej dziecka i tyle.

Gość gość
daj jej czasu niech się oswoi z tym. tłumacz dziecku cierpliwie :)

Gość gość
nie mow ze to dzikus DZIECI SA ROZNE . nie obrazaj autorki.

Gość gość
wrzaski, wyrywanie się z impetem i klepanie noworodka po głowie to istna dzicz. Nie winię dziecka- bardziej autorkę- bo skoro dziecka nie wychowała to niech go do malucha nie dopuszcza.

Gość gość
heheh super się was czyta heheh

Gość gość
A jakiez to sposoby tlumaczenia i metody wychowawcze dzialaja na roczniaka, chetnie poczytam hehe. Tlumaczyc mozesz na spokojnie, w koncu cos dotrze, ale bez szalu, po prostu nie pozwalaj dotykac noworodka i tyle. Przeciez chyba az tak czesto sie nie widuja?

Gość gość
Wez ty swojego bachorka nastaw na rzeczywistosc. Pare razy porzadnie! Piperznij po lapskach to sie gowniaczka nauczy raz dwa. Chyba ze i ciebie na ziemie trzeba sprowadzic.

Gość gość
Daj mi ta swoja go/wniare na tydzien a zaraz zrobie z niej aniolka.

Gość gość
Ja pierdzielę, to dziecko ma roczek. Ono jeszcze nie czai, że noworodek to mały człowieczek i żywa istota. Dla niej to kolejny ciekawy obiekt w otoczeniu. Nic dziwnego, że chce go pomacać, poklepać, nawet ugryźć. To normalne w tym wieku. Nie wygrasz z tym. Jedyny sposób, to trzymać noworodka z dala od jej wszędobylskich łapek. Moja roczna córka zachowuje się identycznie wobec synka koleżanki, który ma 2 miesiące. Próbuje go klepać i szarpać za rękę albo nogę. W takiej sytuacji jedyne wyjście to zainteresować ją czymś innym. Kobiety, nie wymagajcie od roczniaka, który jest praktycznie jeszcze niemowlakiem, żeby rozumował i zachowywał się jak kilkulatek. Ja wiem, że wy wszystkie hodujecie małych geniuszy, ale dobrze by było trochę wyluzować i pozwolić dziecku być dzieckiem.