Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niskie cisnienie i slaby puls

Polecane posty

Gość gość

czyms to grozi? czy nie ma sie czym martwic cisninie 87/70 puls 41 miala tak ktoras z Was?

jesteś w ciąży? może kawy się napij . niskie ciśnienie może doprowadzić do zapaści

Gość gość
ja tak mialam przez cala ciaze.juz zaczelo mi sie gdzies od 10 tyg i do konca.czesto mialam bole glowy ale dobrze sie czulam.Mowili mi polozne ze lepiej niskie miec niz za wysokie

tak, lepiej niskie. ja miałam całą ciążę 70/90 a potem buch 100/160 zatrucie i rzucawka. lepsze niskie zdecydowanie.

To jest powód do niepokoju. Pij więcej choćby wody. Jeśli jesteś w ciąży , to kawy i herbaty powinnaś unikać. Ja bym chciała choćby skierowanie do kardiologa na założenie Holtera, żeby sprawdzić, czy rytm jest w porządku. Tętno masz za niskie.

Gość gość
zbyt bezpieczne to nie jest, ja bym lekarza wezwała bo gorne cisnienie jest niskie, dolne może być, ale ten puls? Mocna kawa, bo zapaści dostaniesz

Gość gość
nie , nie jestem w ciazy, tez myslalm ze sie popsyl wiec zmierzylam tesciowej i wyszlo podobnie,ogolnie czuje sie dobrze, tylko jak szybko wsatne to mam zawroty glowy...tylko nie lubie chodzic do lekarza ( chyba jak wiekszosc) i nie wiem czy to jest powod aby isc czy nie, dodam ze jestem mloda mam 27 lat

może i kawy w ciąży powinna unikać, ale tutaj kawa bardziej pomoże niż zaszkodzi wg mnie

to jest powód żeby iść do lekarza. taki puls jest nienormalny. mocna kawa z cukrem i 1,5 litra wody minimum, jeśli masz już zawroty głowy to właśnie takie są objawy, potem mroczki przed oczami i do zapaści niewiele

Gość gość
a dodam jescze ze jak bylam w ciazy to mialam ksiazkowe cisnienie 120/80, i w sumie to zmierzylam przypadkiem bo tesciowa miala imienieny i kupilismy jej cisnieniomierz i chcialam sprawdzic czy dziala i wynik mnie zaskoczyl :(

Gość mama_z_Gotham_City
jestem po 2 ciążach, w obydwu miałam niskie ciśnienie, niższe niż normalnie, tak około 80/50 masakra. Ale synkowie obydwoje są zdrowi także może Cię pocieszyłam, będzie dobrze :)

A jaki to był aparat ? Nadgarstkowy czy naramienny?

Gość gość
naramienny

Gość gość
no wlsnie malo pije i moze to jest powod, kawe owszem 2 czasem 3 dziennnie ale z mlekiem, a wody malo , jakos mi sie nei chce, alkoholu nie pije wcale

to się nawadniaj. kawa może i ok, ale ma właściwości odwadniające. 1,5l dziennie minimum. poza tym, mało pijąc obijasz dodatkowo nerki

W porządku. Niskie ciśnienie to nie jest jakiś duży problem. Mnie by zaniepokoiło to niskie tętno. Moim zdaniem powinnaś zacząć mierzyć sobie ciśnienie i tętno, choćby przez pierwsze 3 dni, o stałych porach, rano i wieczorem, na spokojnie, 10 minut usiąść, żadnego wysiłku, ale też nie na wpół śpiąco. Zawsze ta sama ręka. W czasie pomiaru nie ruszaj nią, nic nie mów. Spisuj sobie wyniki i idź do internisty- również na spokojnie. Byłoby fajnie, jakbyś dostała skierowanie do kardiologa. Tam może być dalsza diagnostyka, bo internista nie może ci zlecić specjalistycznych badań serca. Nie zaszkodzi Ci tego sprawdzić. Może taką masz ''urodę'', ale zawsze lepiej zadbać o zdrowie, jak ma się jakieś wątpliwości.

Gość gość
wlasnie wydoilam butelke wody, troche sie przestraszylam

Mi nie chodziło , by Cię nastraszyć, bo może ''taka Twoja uroda'', może gorąco sprawiło, że tętno masz niższe, ciśnienie obniżone? Po prostu, dla własnego komfortu, sprawdź to u lekarza. Zrób sobie te pomiary (pożycz aparat od ciotki). To da jakiś ogląd lekarzowi (wyrywkowy, ale o tak lepsze to niż nic). Cała zabawa zajmie Ci najwyżej tydzień. Jeszcze nie wiadomo, na kiedy dostaniesz termin do kardiologa . Sprawdzisz sobie i masz z głowy. :)

Gość gość
up

Gość gość
Ja chodzę do CK w Józefowie, nie ma opcji żebym szukała porad i odpowiedzi na forum, tylko do lekarza i wtedy jest pewność, że diagnoza jest trafna!

Gość gość
Ja mam 95/65 i puls koło 110 często , czuje jakby mi miało serce wyskoczyc, od kilku tygodni lecze to u kardiologa bo poprostu z takim pulsem życ sie nie da, ciągłu niepokój, ręce mi latały. Niski puls jest jak najbardziej ok ale taki koło 60...napij sie kawy, słabej na początek. Jak sie tak dzieje czesto jak ty masz to bym też cukier zbadała.

Gość dariaaa

Moim rodzicom sprezentowałam ciśnieniomierz Senior niedawno i bardzo sobie chwalą. Proste w obsłudze rozwiązanie, mankiet w odpowiedniej szerokości i długości, można upiąć sobie jedną ręką. Wygodne zasilanie z kabla, nie trzeba koniecznie mieć baterie w domu żeby zmierzyć sobie ciśnienie .