Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperejszyn

studia, czy ogarnę to?

Polecane posty

Gość desperejszyn

Nie wiem, czy tutaj mają zwyczaj pisać faceci, ale spróbuję. Dobry wieczór, mam 18 lat, za rok zdaję maturę. Postanowiłem zabrać się do ustalenia swoich priorytetów na najbliższy rok szkolny, bo ta matura... a potem studia. Właśnie boję się tych studiów, bo chciałbym studiować informatykę. tylko nie wiem, czy dam radę. Jak już teraz nie daję rady siedzieć przed kompem 4 lekcje i pisać JEDEN program, nawet nie ma takiej opcji, że go skończę przez ten czas. Mam wrażenie, że to katorga, bo nie znam większości komend (facet mało co tłumaczy, a to się przekłada na jakość pracy - myśli, że napiszemy coś działającego i zgodnego z jego oczekiwaniami). Po kolei rozbieram sobie to zadanie, wiem, co zrobić krok po kroku, siadam do pisania - i tutaj oczekiwania się ścierają z rzeczywistością. Coś tam wymodzę, ale w ogóle mi to nie działa, milion rzeczy brakuje i kończy się na tym, że zżynam od kolegów. Ale tak patrzę, że informatycy nieźle zarabiają. Nie chodzi mi o takie bycie adminem, dopieszczanie sprzętu. Programowanie to to, co się najbardziej opłaca, jeśli chodzi o piniądze. Tylko boję się, że nie dam rady, że nie mam takich podstaw, będę się wściekał, że znowu nic nie umiem, jestem idiotą, jeśli chodzi o takie rzeczy. Ktoś coś poradzi laikowi w tej dziedzinie?

Gość desperejszyn
@up

Gość gość
A może weź np. filozofię nowych mediów, to jest mega przyszłościowe i rozwijające. Jest ciekawe, więc siedzenie nad tym jest dość fajnym procesem poznawczym, bynajmniej dla mnie, możesz sobie o tym poczytać jak chcesz: http://www.ignatianum.edu.pl/, dla mnie spoko