Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z pachami po depilacji

Polecane posty

Gość gość

Witam! Na poczatek przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z angielskiego oprogramowania. A zatem: zarowno nogi jak i pachy depiluje depilatorem (fakt faktem depilator sedziwy i planuje go zmienic). I tak jak z nogami raczej problemu nie mam tak z pachami jest straszny, a polega on na tym ze dwa/trzy ni po depilacji pachy mnie strasznie swedza i robi sie nawet takie krosteczki, to dosc dlugo trwa, a apogeum swedzenia nastepuje gdy wloski zaczynaja odrastac. wiem e nie powinna sie drapac ale czasem nie moge sie oprzec i pewnie przez to te krosteczki zostawiaja takie malutkie slady. ogolnie mam bardzo wrazliwa skore, czesto cos sie z nia dzieje. nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, a jest to problem bo mimo iz pacha ogolona to wyglada bardzo nie apetycznie. czy macie pomysl moze dlaczego rak sie dzieje. dodam ze delikatnego peelingu uzywam dwa razy w tyg i nie uzywam zadnych gabek pod prysznic.

Gość gość
O ja mam ten sam problem na łydkach. Obojętnie czym depiluję czy woskiem czy pastą cukrową. Na początku jest wszystko pięknie, ale jak włosy zaczynają odrastać to strasznie swędzi. U mnie przyczyna jest taka, że mam bardzo zbitą skórę i zawsze tak będzie, więc pozostaje mi golenie maszynką lub uzywanie kremu do depilacji. I niech zaraz nikt nie pisze, ze uzywanie peelingu coś pomoze - w moim przypadku nie. Pachy zawsze golę maszynką więc trudno mo powiedzieć czy tez by tak się działo, jakoś wolę nie ryzykować.

Gość gość
zastanawialam sie czy nie zaczac jakiegos wosku czy czegos podobnego ale z tego co piszesz to by wyszlo na to samo. gad demet.

Gość gość
To kup maszynkę i gól sie codziennie, lepsze to niż krosty i swędzenie.