Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rOTAWIRUS W CIAZY :(

Polecane posty

Gość gość

Ktos mial? Czy z dzieckiem wszystko ok? estem w 6 tc, cala noc spedzilam w toalecie, teraz wychodze na prosta... Boje sie o dziecko.

Gość gość
rotawirusy nie sa niebezpieczne dla ciazy, duzo pij, odpoczywaj, lykaj wit c, mozesz tez odrobine imbiru do posilku zjesc dobrze dezynfekuje uklad pokarmowy.

Gość gość
jestem 8 tc, dziś spotkało mnie to samo, odtchnęłam z ulgą gdy przeczytałam, ze to nie jest niebezpieczne... dziwne, nigdy nie łapałay mnie takie wirusy.

Gość gość
Robilas jakies badania? Wszystkie tzw grypy zoladkowe to rotawirusy?

Gość gość
Ja sie martwie, bo tragicznie sie czulam, a nawet nie przyszlo mi go glowy zeby temperature zmierzyc, jak w amoku bylam. I nie wiem czy nie mialam goraczki... A to juz grozne.

Gość gość
podnosze

Gość gość
?

Gość gość
Ja miałam (chyba to rotawirus albo inna infekcja zoladkowa ale na pewno nie zatrucie). Byłam w 7 mies ale na szczęście nic się nie stało, z dzieckiem wszystko dobrze. Trzeba próbować dużo pić, można zażyć ranigast i pić gastrolit (obecnie jest on dostępny tylko na recepte ale jest to chyba jedyny płyn z elektrolitami który można stosowac w ciąży). Ja bałam się że moje intensywne wymioty i torsje mogą wywolac porod ale dziecko znioslo to bez komplikacji. Ja jeszcze miałam takiego pecha że jak mała miala 3 tyg to tez mnie coś zoladkowego dopadlo, bałam się że się zarazi, ale dziecko nic nie zlapalo (karmione piersią).

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi, troche mnie podbudowaly. To wczesna ciaza a usg dopiero za 2 tyg.