Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasza odpowiedź bardzo wiele dla mnie znaczy, błagam odpowiedzcie!

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam do Was pytanie dot. Encortonu. Cierpię na bardzo silny trądzik, dlatego już za kilka dni ma zostać podjeta kuracja Aknenorminem. Jednak z obawy przed dusznościami, lekarz zapisał mi Encorton 1mg dziennie. Myślicie, że moja waga wzrośnie? Jest to lek po którym, z reguły ludzie tyją, aczkolwiek nie wiem czy po tak małej dawce.. Dodam, że waże 58 kg, może ma to jakieś znczenie..

Gość gość
tak, bedziesz tyć po 1mg dziennie, uwazaj

Gość gość
moja mama bierze i bardzo przytyla glownie na twarzy ale nie wiem w jakiej dawce przyjmuje

Gość gość
Nie musisz być niemiły/a. Ja bardzo się boję, że stracę sylwetkę, na której mi zależy. Odnosząc się do drugiej wypowiedzi - mogłabyś porozmawiać z mamą o dawce tego leku? Może jest w temacie i będzie wiedziała coś na temat 1 mg dziennie? Z góry bardzo Ci dziekuję ;*

Gość gość
ja nie moge... i co ci po tym, ze dowiesz sie ze mozesz przytyc? zawsze mozna schudnac, a tabletki i tak bedziesz brala.... logika, plss

Gość gość
Przecież lekarz może Ci przepisać leki wziewne.Po inhalatorach się nie tyje, a też działaja przeciw zapalnie i antyalergicznie. Ja brałam kilkanaście tal i jestem szczupła i wysoka .

Gość gość
teraz w leczeniu astmy stosuje się nowoczesne leki, które dają mniejsze skutki uboczne niż encorton, który jest lekiem starszej generacji. Ja stosowałam tilade, bardzo mi pomógł i nie przytyłam. Po encotronie puchłam jak balon.