Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OBFITE KRWAWIENIE, CIĄŻA POZAMACICZNA ?!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, zacznę od tego, że o ciąży dowiedziała się +/- 3 tyg. temu dzięki testom ciążowym. Od razu umówiłam się do lekarza. 3 dni przed wizytą zaczęłam krwawić co strasznie mnie zaniepokoiło. Na badaniu usg nie było widać żadnego pęcherzyka, więc moja lekarka stwierdziła, że są 3 wyjścia. Albo jest za wcześnie by coś zobaczyć, albo krwawienie wynika z poronienia, albo to ciąża pozamaciczna. Kazała zrobić mi badania Beta Hcg. Za pierwszym razem wyszło 797,5 mlU/ml, dwa dni później 1505 mlU/ml, co wskazuje na dobre wyniki. Niestety krwawienie nie ustało, ciągle plamię. Jutro mam kolejną wizytę u ginekologa, by zobaczyć, co tam się dzieje. Z moim partnerem bardzo się staramy o dzidziusia, a nie było to łatwe, ponieważ dłuugi czas leczyłam torbiele na jajnikach, więc jak tylko zobaczyłam II na teście byłam w siódmym niebie !!! Nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty, a z drugiej strony bardzo boję się, że to ciąża pozamaciczna, ze względu na krwawienie. Piszę i zwracam się do Was o pomoc, bo może któraś z Was była w podobnej sytuacji ? Bo ja mam już milion myśli na minutę ! Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że czegoś się od Was dowiem, buziaki :*

Gość gość
Koleżanka przeszła dwie pozamaciczne ciąże i za każdym razem z krawieniami miała bóle brzuch a poziom hcg bardzo niski i zmniejszających sie. U Ciebie jest całkiem fajnie z hcg...ja tez miałam krwawienia przez kilka dni na początku ciazy i z tego co wiem moze tak sie na poczatkipu dziać. Nie martw sie i poczekaj spokojnie na kolejna wizytę.

Gość gość
A W KTORYM JESTES teraz tygodniu?

Gość gość
Ostatnią miesiączkę miałam 24 maja...czyli na usg powinno już coś być widać :-(

Gość gość
Ale hcg rośnie?

Gość gość
Bete robiłam tylko dwa razy, tak jak mi kazała moja ginekolog. Pierwszy raz tak jak pisałam 797,5 a 48h później wzrosło i było 1505 :-) Czy to dobry znak?

Gość gość
Dobry. Znaczy, ze zarodek sie rozwija. Pozostaje czekać na kolejna wizytę.