Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawie 7 latka dojrzewa?

Polecane posty

Gość gość

ludzie, jestem przerazona i to nie na zarty! corka dzis przy kapieli powiedziala,ze rosna jej juz wloski lonowe. myslalam,ze sciemnia, bo to taka mala aparatka. no,ale do rzeczy. poprosilam ,zeby pokazala,nie chciala, ale w koncu dala sie namowic. sorry za dosc dosadny opis, po prostu nie wiem co robic. ma tam 2 moze 3 wloski, ktore sa dosc dlugie, ciemne, ale cieniutkie takie, ledwo widoczne. oprocz tego ma dosc sporo owlosione nozki, wloski sa biale. ma 6,5 roku i mierzy rowno 130cm wzrostu i wazy ok 30kilo. ja i maz jestesmy wysocy, dla przykladu ja mam prawie 180cm, moja siostra jest wyzsza i cala moja rodzina to wielkoludy. poczytalam troche w necie,ale nie ma zbyt wielu info jesli chodzi o dzieci w tym wieku. czy ktos sie z tym spotkal u swojego dziecka? wyczytalam o terapiach hormonalnych itd. powtorze, jestem przerazona!

Gość gość
It's therefore she has been raped by me.

Gość ToksycznaKobita
dziecka nie faszerowałabym hormonami pod żadnym pozorem W tym temacie z mężem jesteśmy całkowici przeciwni jakimkolwiek działaniom hormonalnym u dzieci Nam zalecano dla córki hormon wzrostu , kategorycznie odmówiliśmy i bardzo dobrze Na twoim miejscu nie panikowałabym, naprawdę, to żaden powód do stresu i nerwów .

dziecka nie faszerowałabym hormonami pod żadnym pozorem W tym temacie z mężem jesteśmy całkowici przeciwni jakimkolwiek działaniom hormonalnym u dzieci Nam zalecano dla córki hormon wzrostu , kategorycznie odmówiliśmy i bardzo dobrze Na twoim miejscu nie panikowałabym, naprawdę, to żaden powód do stresu i nerwów

Tak w ogóle u mojej córki w 3 klasie PODSTAWOWKI już 3 koleżanki miały OKRES i nosiły zwolnienia z W-F powodu niedyspozycji, ale fakt ,one dosyć wyrośnięte

Gość gość
mojej koleżanki syn, ma 10 lat, 150 wzrostu, numer buta 42 i też mu włosy łonowe już rosną, SZOK!!!!

Gość gość
dzieki za odp. jestem zmartwiona, bo teraz czytam i czytam, same zle rzeczy o tym. czeka mnie wizyta z corka u lekarza po skierowanie do endokrynologa i zacznie sie badanie hormonow,tarczycy i cholera wie co jeszcze. nie pwoiekszyly jej sie piersi, nie ma wloskow poki co pod pachami. wyeliminuje calkowicie drob, jajka. masakra

Gość gość
Wiesz co mi się wydaje że ona po prostu ma tam dokładnie takie samo owłosienie jak na reszcie ciała. Mój syn ma prawie 8l od niemowlaka w miejscu intymnym miał taki meszek, jest blondynem wiec taki blady ale pewnie u brunetów byłby ciemniejszy.

Gość gość
ewidentnie widac 2 na pewno cieniutkie, dosc dlugie wloski lonowe. sa cienkie i sa ciemne, tyle, ze delikatnie. no typowy cienki wlosek lonowy. nie miala go nigdy.

Gość gość
dodam,ze jest blondynka, wloski na nogacj jasniutkie. raz jak wpadla w histerie, to spocila sie innym zapachem. zwyklego potu, tyle,ze delikatniej. cholera, martwie sie...

Gość gość
A co wy w domu najczęściej jadacie? Drób może? Wiesz chyba, że jest pędzony hormonalnie, żeby szybciej dojrzał? I że hormony znajdujące się w pożywieniu zakłócają pracę układu wydzielania dokrewnego konsumenta?

Gość gość
jemy drob, corka je najwiecej jajek. odstawimy wszystko, zobaczymy co sie bedziedzialo. no i pojdziemy do lekarza...

Gość gość
Wiem co czujesz, moja corka ma teraz 8 lat, ale rok temu tez lekarz pierwszego kntaktu skierowała nas do endokrynologa bo zauwazyła u córki piersi. Po badaniach okazalo sie że to tlusz, a nie gruczoly. Tez zauwazyła, że córka inaczej sie poci. Obawiam, sie że okres dostanie bardzo wcześnie :( Koniecznie powinnaś jej zrobic badania, żeby sie uspokoić i wiedzeić czy to normalny proces czy tez coś się dzieje w organiźmie.

Gość gość
endokrynolog to podstawa, mi się pojawił meszek na klatce piersiowej i też endokrynolog, miałam wtedy 16 lat. Drobiem się nie przejmuj, to tylko gadanie, każdy je drób podejrzewam, że nie tylko wy i dzieciakom nic takiego nie jest. Ja dostałam pierwszą miesiączkę w wieku 10 lat. wcześniej też mi się pojawiły włoski pod pachami, w miejscu intymnym, i na nogach, ale że byłam mała nie zwracałam na to uwagi, nie pamiętam ile wtedy miałam lat. Golić się zaczęłam-miejsca intymne+nogi w wieku lat 12. Nie ma się co bać, badania oczywiście zrobić trzeba, ale pewnie nic nie wyjdzie :)

Gość gość
Tak... teraz jest dużo hormonów w mięsie, przez co dzieci mają wady rozwojowe. Często objawia się to przyśpieszonym miesiączkowaniem (nawet 6-latki), wysokim wzrostem. Jeśli córka jadła zwł. dużo kurczaków to jest to bardzo prawdopodobne, że już dojrzewa. Ma też silne ryzyko różnych chorób i powikłań.

Gość gość
moze samego miesa az tyle nie je, ale uwielbia jajka w roznej postaci. w piatem ide z nia do pediatry, pewnie wrocimy ze skierowaniem do endo... ale mam pelna glowe mysli i przerazenia!

Gość gość
W mleku też jest dużo hormonów

Gość gość
Ludzie wszedxie jest pelno swinstwa w zarciu. Mieszkam w wielkim miescie i co ? Zmuszona jestem kupowac co daja hipermarkety:( chcialabym nawiazac kontakt z jakims uczciwym gospodarzem u np raz w tygodniu jechac po jajka mieso drob warzywa owoce

Gość tez mialam
pamietam, ze mialam moze z 6-7 lat i tez powiedzialam mamie, ze mam tam wlosy. Wlasnie kilka, pojedyncze. Nie chciała wierzyć, w koncu jej pokazałam. Były długie, ale pojedyncze. Pozniej pojawilo sie ich wiecej, w sumie nie pamietam kiedy. okres dostalam w 6kl, w 5kl zaczely mi rosnac piersi, ale duzo nie urosly do 26 r.z....

Gość gość
czyli w sumie normalnie wszystko sie u ciebie potoczylo. ja tez dostalam w 6 klasie, mialam 13 lat. troche sie uspokoilam, ale wizyta u lekarza i tak bedzie.