Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ten mały potworek co się urodził i żył 10 dni

Polecane posty

Gość gość
co za pytanie, nikt by nie chciał ale niektórym się to przytrafiło i trzeba przejść przez to doświadczenie z godnością. My tu nie rozstrzygniemy jaka śmierć jest bardziej humanitarna; poprzez aborcję czy po urodzeniu naturalna

Gość gość
Przecież nie miałby normalnego życia. Poczytaj co tu "zdrowi" brzydcy wypisują "nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie podrywa" itp., a co dopiero takie coś.

Gość gość
Co ,,najlepsze" byłoby dla kobiety to wiemy, słyszymy ciągle o jej ogromnym cierpieniu, nie wątpię. A co z dzieckiem? Gdzie ONO tu jest, gdzie JEGO cierpienie? Co dla NIEGO lepsze. ONO też jest tu poszkodowane i to najbardziej. Powołano go do życia, też mu się coś od tego życia należy. Godna śmierć, u boku rodziców.

Gość gość
,, takie coś " też pewnie ,,chciałoby" kontaktu z matką, jak każdy noworodek.

Gość gość
ja nie mam dobrego zdania o tej kobiecie. Nie mnie oceniać, jaką decyzję podjęła, ale z jej rozmowy wynikało, że ona tylko jest sfokusowana na tym, żeby w końcu urodzić wymarzonego różowego bobaska, dlatego była zła i nie pokochała tego dziecka, tylko chciała się go pozbyć bo oddalał ją od wymarzonego celu. Poprzez poród musi odczekać rok na kolejną próbę in vitro!!!! bo to dziecko też było z in vitro a kobieta ma 38 lat!!!! więc szanse ma małe na donoszoną ciążę i zdrowe dziecko po 13 latach starań. Ja się jej dziwię, bo gdyby miała resztki sumienia, przeżyłaby tą stratę, a nie od razu myślała o kolejnej próbki jak o ciągnięciu losów na loterii. Nie macie takiego wrażenia? Ja straciłam dziecko w 9tc i przez 2 lata bałam się kolejnej ciąży, dalej drżę o mojego maluszka.... więc z tą kobietą jest chyba coś nie tak. Ucinając od razu kwestie religijne nie jestem mocherem broniącym ślepo nienarodzonych dzieci. Gdybym była w jej sytuacji zdecydowałabym się na zabieg, ale nigdy więcej nie rozprawiałabym o kolejnym dziecku, bo to "skraca jej czas kiedy może zacząć kolejne starania" szok!

Gość gość
Ciągle bombarduje się nas informacjami o ogromnym cierpieniou tej pani. Takich kobiet jest więcej. Dowiadują się o wadach płodu i muszą podjąć dobrą decyzję.

Gość moje drzewko pomarańczowe
Mówienie, że urodzenie takiego dziecka to wymysł chorych katoliczek, ja nie jestem katoliczką, a podjęłam taka decyzję no oczywiscie jak tu czytam wpisy to wychodzi na to, że jestem moherem i z czystego egoizmu zafundowałam dziecku cierpienie, a to nie tak. Z drugiej strony krzyczą, że to morderstwo i zimna baba z tej matki. Każdy rozpatruje to we własnym sumieniu. Ciekawe jakie byłybyście mądre gdyby to wam przyszło decydować. Łatwo się mówi "ja bym zrobiła to, a ja tamto" uszanujcie każdą decyzje takiej kobiety czy nawet pary, bo o ojcach nikt tu nie mówi, a oni też to przeżywają :( na forum w necie łatwo się mówi, krzyczy, wyzywa i ocenia, a to naprawdę delikatna sprawa.

Gość gość
od bardzo dawna nie"wyrywa sie racek i nozek" przy aborcji, nie uzywa szczypiec ani niczego podobnego ,poczytajcie sobie w miarę fachowa literaturę

Gość gość
Moje spostrzeżenie jest takie, że zarówno rodzice tego dziecka jak i media oraz inni widocznie bardziej oświeceni niż ja podnieśli wrzask, że kobieta miała prawo legalnie usunąć ciąże, a prof Chazan bezprawnie jej tego zabronił. A moim zdaniem tak samo zgodnie z prawem ona miała możliwość przeprowadzić aborcję, a profesor zgodnie z Konstytucją RP miał prawo jej odmówić.

Gość gość
Tylko ze konstytucja mówi o zakazie aborcji a w tym przypadku chodziło o terminacjie ciąży a to też jest ujęte w przepisach i ta kobieta miała do tego pełne prawo. Tylko te katolickie mendy i tyg także gościu nie widzisz różnicy.