Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słaby wzrok, czy są z tym później problemy przy porodzie?

Polecane posty

Gość gość

cześć dziewczyny na razie byłam na jednym usg zapomniałam spytać ginekologa czy to że mam slaby wzrok wpłynie na poród? chodzi o cesarke

Gość gość
nie wiem co to znaczy ze masz słaby wzrok. najlepiej jest udać się do okulisty na konsultacje i on ceni czy powinnas miec cesarke czy mozesz rodzic sn. ja mam wade -4,25 ze skłonnościami do powiększania się po mojej mamie (nie powiększa się od kilku lat bo przeszłam skleroplastyke oka), ale zawsze wydawało mi się to ryzykiem. poszłam do lekarza, który stwierdził, że siatkówka nie odkleja się, więc w moim przypadku nie ma przeciwskazan do sn. rodzialm naturalnie, wada wzroku nadal taka sama. ale każdy przypadek jest inny :)

Gość gość
a gdzie miałaś tą skleroplastyke robioną? bo ja w Katowicach i wtedy mi powiedzieli, że o porodzie naturalnym mam zapomniec. Poszłam do okulistki na konsultację i stwierdziła, że siatkówka jest ok, ale przedłużający się poród może mi namieszać i dostałam skierowanie na cc. Kurde, jak żałuję to słów nie ma, ale dziecko juz na świecie i to najważniejsze :)

Gość gość
ja mam az -4,5 no raczej bede musiala sie wybrac do okulisty

Gość gość
ja miałam robioną skleroplastyke w CHorzowie w Korvicie (nie pamiętam jak się to pisało - może Corvita?) - jeszcze wtedy byli tam rosyjscy lekarze. tutaj zgłaszałam lekarce skleroplastyke i powiedziała ze nie ma przeciwskazan. moze tez istotne jest cisnienie w oczach - u mnie jest idealne. - 4,5 a -4,25 to nie jest aż taka różnica.

Gość gość
nie odóżnisz płći

Gość gość
mi po sklero zatrzymała sie na -5 i sama wada nie jest wskazaniem do cc. a operację miałam 16-17 lat temu