Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonos

Jaki kierunek na studia wybrać?

Polecane posty

Gość bonos

Ponawiam pytanie, gdyż nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi. Mam do wyboru studiowanie pedagogiki w Białymstoku, albo transportu (z późniejszą specjalizacją - logistyka w transporcie) w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Suwałkach. Co wybrać, by mieć później lepszy start? Słyszałam już różne opinie. Rodzina nalega na PWSZ, bo logistyka to popularny teraz kierunek i chciałam iść na niego również w Białymstoku (nie dostałam się), znajomi twierdzą jednak, że lepiej studiować cokolwiek na uniwersytecie, niż na takim PWSZ. Jak wy to odbieracie?

Gość gość
przeciez w białymstoku jest tyle kierunków, nie możesz innego wybrac?

Gość bonos
Chciał abym wybrać inny w Białymstoku, ale teraz został mi tylko drugi nabór w na PB i może być ciężko się dostać.

Gość gość
A na jakie kierunki jest drugi nabór?

Gość bonos
Kandydaci niezakwalifikowani do przyjęcia na żaden wybrany kierunek automatycznie biorą udział w uzupełnianiu list zakwalifikowanych (harmonogram rekrutacji – studia I stopnia, harmonogram rekrutacji – studia II stopnia). Wyniki kolejnego uzupełnienia ogłoszone zostaną 15 lipca 2014 roku o godz. 15.00. Osoby niezakwalifikowane do przyjęcia na studia stacjonarne mogą ubiegać się o przyjęcie w ramach wolnych miejsc na kierunki: architektura krajobrazu (dotyczy tylko kandydatów, którzy zdali egzamin wstępny), architektura wnętrz (dotyczy tylko kandydatów, którzy zdali egzamin wstępny), edukacja techniczno-informatyczna, ekoinżynieria, inżynieria rolno-spożywcza i leśna, leśnictwo, matematyka. Nie wiem, czy to liczyć jako drugi nabór, bo mogą dostać się tylko ci, którzy wcześniej składali papiery.

Gość gość
Na ekoinżynierię idź :) jeśli się da.

Gość bonos
Też o tym pomyślałam. Doszłam do wniosku, że będzie to bardziej pożyteczne niż pedagogika. Mam nadzieję, ze będzie ten drugi nabór i będę mogła dostać się na tę ekoinżynierię :)

Gość bonos
Dziękuję bardzo za pomoc :)