Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żonka w rozterce

Małżeństwo w rozsypce... trwać?

Polecane posty

Gość Żonka w rozterce

Witajcie, Dręczy mnie pewien problem i muszę stawić mu w jakiś sposób czoła... Otóż chodzi o to, że moje małżeństwo legło w gruzach (tzn. jakoś tak wyszło, że w pewnym momencie powiedziałam dość temu żałosnemu przedstawieniu, które fundował mi przez parę lat mąż). Jednak mamy małe dziecko i nie chcę rozbijać mu "rodziny"... A teraz kwestia zasadnicza: Czy są tutaj Panie, które żyją w hmm nazwijmy to "związkach minimum": tzn. rozmowy z mężem tylko o tym co niezbędne, zero bliskości itp. Czy to jest w ogóle możliwe? Da się tak?

Gość gość
jak chcesz chowac dziecko w emocjonalnym iglo to prosze bardzo, jemu zaszkodzisz najbardziej

Gość gość
Da sie, większość małżeństw tak zyje.....

Gość gość
Masz 10 lat, ze nie wiesz ze dzieci wyczuwają chłód i bral pozytywnych emocji między rodzicami? Chcesz swoje dziecko nauczyć, że tak powinna wyglądac rodzina??? Dziecko jest szczesliwe majac szczęśliwych rodziców a wy razem nie będziecie szczesliwi.

Gość gość
wez rozwód moi starzy są tacy i to katorga, znaczy teraz mam wyjebane ale kiedyś źle sie z tym czułam.

Gość gość
moge Ci powiedziec tak: najbardziej dziekuje mojej mamie za to ze latach 80, kiedy to rozwod byl pietnem, rozwiodla sie z moim ojcem. Wiem, ze gdybym zyla z tym czlowiekiem pod jednym dachem nie bylabym soba. I nie mialabym spokoju.

Gość gość
szczesliwe matki maja szczesliwe dzieci

Gość gość
zaluje ze nie wzielam rozwodu

Gość gość
pewnie się da- ale po co tak?

Gość gość
Ogarnij sie o jakim dobru ty mowisz dla dziecka ?!!! nie masz 15 lat . Idzcie z mezem na jakos terapie , zacznij tez zmiany od siebie bo jestem pewna, ze tez nie jestes bez winy a nie dziecku bedziesz chore wzorce miedzy rodzicami przekazywac.

Gość siyah
ciekawe, ten związek minimum to rozumiem taki eufemizm separacji? ;)