Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odpieluchowac dziecko

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze to juz bylo. Dziewczyny powiedzcie mi jak wy to zrobilyscie. Sciagnelyscie pieluche i co dalej? Wysadzalyscie dziecko co jakis czas czy czekalyscie dziecko sikalo i po pewnym czasie zalapalo o co chodzi. Ile to czasu zajelo?

Gość gość
najprostsza metoda oduczenia od pieluchy to: załozyć dziecku rajstopy lub leginsy i niech siusia, za pierwszym razem jak poleci po nogach to dziecko może się przestraszyć - mocz jest ciepły,( wtedy mówisz dziecku że siusiamy do nocnika i pokazujesz dziecku nocnik ) ale drugi raz już dziecko wie, że to siusiu i może się zdarzyć że bedzie szukało nocnika ale nie koniecznie, taka zabawa trwa maksymalnie tydzień, dziewczynki wcześniej łapią o co chodzi chłopcy trochę później. Wszystko też zalezy od wieku dziecka ale jeśli dziecko ma 1,8 miesięcy to spokojnie złapie o co chodzi, życzę dużo cierpliwości i wytrwałości i wykorzystanie upalnych dni, a pod rajstopy czy leginsy można nie zakładać majteczek ale to w/g własnego uznania. Powodzenia !!!!!

Gość gość
to zależy od wieku dziecka nic na sile :) my próbowaliśmy w wieku 1,5 roku ale mala nie chciala ani na nakladke siadac na sedesie ani na nocnik dopiero po 2 urodzinach sama zaczela domagac sie zeby sadzac ja na nakladke potem zaczela siadac na nocnik , po drugim dniu juz chodzila i spala bez pieluchy i bez wpadek, w pierwszym dniu byla wpadka tylko ze sie osikala