Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak umyć dziecko z oparzona rączką ?

Polecane posty

Gość gość

Oparzenie jest dzisiejsze, nie jest głębokie, ale jest bolesne, blizny nie będzie, mam mu smarować rączkę co 2 godziny i zawijać, podawać czopki przeciw bólowe . Kochane jak mam umyć małego, żeby rączka nie bolała ? I czy to normalne, ze dziecko spało 8 godzin w ciągu dnia ?

Gość gość
a po co chcesz mu myć tę rękę?????? Skoro smarujesz maścią - nie mocz!!!!

Gość gość
moj maly nie chcial myc oparzonej dloni.przemywalam mu wacikiem jak spal i pryskalam srodkiem odkazajacym

Gość gość
No to jak mam go umyć żeby nie zamoczyć rączki. Mały wstał o 19, ale godzinę później zasnął mi na ręku, więc czekam, aż się obudzi.

Gość gość
Normalnie . Niech tata czy ktoś inny z rodziny przytrzyma opatrzona rączkę by się nie zamoczyla. Czy naprawdę musisz pytać na kafe o takie proste sprawy?

Gość gość
No dokładnie, wsadzasz go do wanny/miski i myjesz, sama czy z pomocą kogoś przytrzymując mu rączkę, żeby jej nie zamoczył. Czizas :o A jak ci to taką trudność sprawia, to obmyj go wilgotnym ręcznikiem dzisiaj, poczekaj dzień czy dwa z kąpielą, aż ręka przestanie mocno boleć. Z gównem, za przeproszeniem, się chyba nie bije.

Gość gość
jaka tępa! nie myj gowniarza i tyle! chyba od razu mu sie wszy nie zalegna. ni ja piernicze jakie ciemnoty teraz maja dzieci

Gość gość
Trochę panikuje, bo mały na roczek, strasznie płakał.

Gość gość
no i niech ryczy i tak nie bedzie tego pamietal w przyszlosci

Gość gość
Mi serce pęka jak mój synuś płacze.

Gość gość
ee tam gadanie, niech sie wyplacze. w koncu przestanie

Gość gość
olej dzisiaj ta kapiel,jutro na spokojnie go wsadz do wanny i trzymaj raczke w gorze,jak ja zamoczu to tez mu si enic nie stanie...toze dlugo spi to norma ,jest na lekach przeciwbolowych a one dzialaja sennie, dasz rade i nie sluchaj tych bab co mowia niech ryczy...ech

Gość gość
Nie dopilnowala dzieciaka i sie poparzyl a teraz placz mamuski :O Trzeba bylo sie dzieciakiem zajmowac zamiast bzdury na kafe klepac :D Masz nauczke. Roczny dzieciak i juz poparzony.

Gość gość
Wiesz co ja na kafe weszłam dzisiaj pierwszy raz od 2 lat. Wyszłam na chwilę, bo telefon zadzwonił i mały wylał kawę na siebie. A jak wychodziłam był daleko od stołu.

Gość gość
Weszla pierwszy raz od dwoch lat i dzieciak kawe wylal :D I pytanie o mycie na kafe zadala, chociaz tu nie bywa....oczywiscie :D Hahahahaa. Pilnuj smarkacza na przyszlosc zamiast na internecie siedziec.

Gość gość
ty 9.29 chyba matury nie zdałaś co? bo czytanie ze zrozumieniem leży.

Gość gość
Gorzej jak lezy opieka nad malym dzieckiem :D Ciekawe o co pytalaby mamuska, gdyby szczeniak kawe na pysk sobie wylal. Zreszta nic straconego. Jak nie wie jak sie opiekowac dzieciakiem, jak sie nim zajac to na pewno nie raz tu jeszcze przylezie pytac. Mimo, ze od dwoch lat nie zaglada :D To jednak zaufanie do kafe sie ma :D Hahahahahaah!