Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy stosowałyście coś na wypadanie włosów po porodzie

Polecane posty

Gość gość

coś co było skuteczne ? Rodziłam 2,5 miesiąca temu i jakieś 2 tygodnie temu włosy zaczęły mi bardzo wypadać, wszyscy mi mówią, że nie warto nic stosować bo i tak nie pomoże :(

Gość gość
I maja racje. Mi zaczęły wypadac po 3 miesiącach po porodzie. Wypadały 2 miesiące garsciami. Potem odrosly. Nie ma sie co martwić. Hormony

Gość gość
Mi fryzjerka powiedziala ze to co natura dala w ciąży teraz trzeba oddac:-) zawsze miałam marne wlosy a w ciąży zagescily się i byly super. Ale niestety ... nic nie stosowalam samo ustalo.

Gość gość
Stosowałam prenatal ten sam który w ciąży! Pomógł! Wypadanie włosów po ciąży jest spowodowane hormonami Organizm kobiety która rodziła, wraca do stanu sprzed ciąży i przypada to dokładnie, naprawdę bardzo precyzyjnie 4 miesiące po porodzie! Także jeśli ty rodziłaś 2,5 miesiąca temu to to nie jest jeszcze to wypadanie które cię czeka! Działaj! Może nie zapobiegniesz temu procesowi w 100% ale zminimalizujesz nawet do 50% ! Uwierz mi że to bardzo dużo!

Gość gość
dzięki dziewczyny, czy któraś jeszcze się wypowie ?

Gość gość
Mi tez wypadaja garsciami jestem 4 miesiace po porodzie, chcialam łykać skrzypo vite ale pediatra powiedziala ze lepiej nie, karmie piersia.Czekam az ten kryzys czuprynowy sam minie i mam nadzieje ze szybko to nastapi a jak na razie stosuje odzywki i normalnie pielehnuje klaczki :-)

U każdej kobiety jest inaczej. Nie wypada to dokładnie w 4 mcu :D , więc wcale nie słuchaj, że wszystko przed tobą. U mnie było to ok 3 mca i naprawdę sporo, ale nie wyłysiałam ;) , bo w ciąży przy długich gęstych włosach przy myciu (na sucho nie czeszę) miałam dosłownie pojedyncze włosy...kiedyś musiały wypaść. Raczej nic nie pomoże, bo to hormony, ale często tez powodem wypadania włosów po porodzie jest...NIEDBANIE O SIEBIE, w sensie niedojadanie, szybkie odchodzenie w celu zgubienia dodatkowych kilo...

I naprawdę nie słuchaj żadnych przerażających historii bo to sprawa indywidulna, pamiętam jak siedziałam u fryzjerki w tym najgorszym momencie (wolałam skrócić wlosy) i babka obok chyba żeby mnie przestraszyć mówiła, że już nigdy nie odzsykala "swoich" włosów, a ja mam takie jak dawniej. Tylko dbaj o siebie, a jak karmisz to nie łykaj za dużo tabsów!

Gość gość
Ja zastosowalam maszynke . Zgolilam wlosy po porodzie wlosy odrastaja mocniejsze