Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nianiafrania87

Niania czy powinna zwrocic uwage rodzinie u ktorej pracuje

Polecane posty

Gość nianiafrania87
Czasami sie zastanawiam czy ta mala poprostu nie jest wpadka!i czy im nie zalezy na tym dziecku.A moze zle to odbieram moze przesadzam tzn po prostu przez to ze poprzednie rodziny funkcjonowaly inaczej i dlatego teraz mam uczucie takiej konkretnej zmiany tak z cieplego do zimna.

Gość gość
Pogadaj z matka dziecka lub babcia jak nic sie nie zmieni to zglos do opieki. Mialam podobna sytuacje ale z 1 dzieckiem . Male bylo karmione o 7rano piersia mialo 5msc a ja przez 6h nic dla dziecka nie mialam. Tylko kilka dni tak bylo matka sie tlumaczyla ze miala miec wolne w ciagu dnia na karmienie bo blisko pracowala a tak nie mogla sie odnaleźć w pracy ze zapominala o dziecku. A mi dziecko plakalo caly czas .

Gość gość
Jeżeli to prawda,co piszesz..to powinnaś zgłosić to na policji.. a nie na cafe ciągnąć watek i " dorzucać" , co rusz nowe informacje. Dla mnie to prowo.... Po tym właśnie je poznać..po podsycaniu atmosfery....jak temat podchwyci, to kolejne , sensacyjne informacje...każda następna gorsza....nie szkoda ci czasu?

Gość nianiafrania87
Pisze ze przez wiele lat nie spotkalam sie akurat z taka rodzina nie wiem jak inne rodziny funkcjonuja. Nie odzywalam sie na temat wychowania w zadnym domy bo ja dzieci miec nie mogę moze sie malo znam i w koncu to moja praca musze zawsze poporzadkowac sie danej rodzinie. Nie tolerowalam dawania roczniakowi czekolady i chipsow solonych z biedrony a mimo to byly mamusie które kazały mi dac chipsa jak będzie plakac po jej wyjsciu. Byly dzieci co na aniadaniw dostawaly kielbase na goraco a byly dzieci które mialy zdrowe menu ale pierwszy raz spotkalam sie z konkretnym brakiem zainteresowania dzieckiem. Dowiedzialam sie juz ze jestem zla niania itd a to co zrobię juz wiem. Nie musicie juz nic pisac ,a jak usunąć temat ? Bo jestem tu pierwszy raz! I ostatni bo nie potrzebuje tego zeby ktos mnie tak ocenial. Gdybym byla taka zla i na niczym sie nie znala nie bylabym tyle lat w zawodzie

Gość gość
Chyba nie da sie usunac. To niestety kafe. Ja Ci wierze I sie staralam pomoc.

Gość gość
Nie wszyscy na Ciebie napadli, ja akurat nie. Z usunięciem stąd czegokolwiek jest zawsze kłopot. Zgłaszasz w temacie "kosz", ale czy się doczekasz, to wątpliwe.

Gość nianiafrania87
Dziękuję tym co mnie rozumieja!Mam pewien plan co do nich ! Zrealizuje go i z pracy zrezygnuje. Napisalam sobie przykładowe mwnu dziecka w tym wieku i zostawie jutro mamusi z zapytaniem dlaczego Nikola tak nie ma? Jak to sie nie zmieni powiem ze odchodze juz. Tak ze nie będą mieli nikogo na moje miejsce i beda musieli sobie radzic. A przy okazji zawiadomie kogo trzeba

Gość gość
To nie poważne co oni robią, i proszę o to przyklad matki robiące karierę wysmiewajacej sie z siedzących w domu z dzieckiem!!! Ja mam brata ktory ma 8 lat i wiem ile on potrafi zjesc, przy czwórce lodówka powinna być zapewniona! A te starsze nie mówią nic na to?

Gość gość
Przecież podstawą żywienia takiego malucha jest mleko. Musi he pić, obiadek,deserek czy kaszka jest rozszerzeniem diety. Weź ty lepiej porób zdjęcia, nagraj rodziców i idź do opieki bo to chore jest.

Gość nianiafrania87
Zdjecia i filmiki mam . Szczeg lodowki a w niej plasterek sera żółtego z biedrony boczek i stock

Gość gość
Dzeiwczyno, 8,50 zł/godz. to jest szok. To jest cholernie mało za 4 dzieci. Nawet gdyby to była pipidówka gdzie psy d****i szczekają. W życiu za taką stawkę bym nie robiła.

Gość nianiafrania87
Taka stawka miala byc przed wakacjami kiedy 4 mialam godzine bo szkoła i przedszkole a we wakacje mialo byc 15zl

Gość gość
wiesz co albo ty to zgłosisz do opieki społecznej albo ja to zrobię bo chyba mnie szlak zaraz trafi. Ja sama potrafię nie zjeść żeby tylko dzieci dostały. Aż mi się serce kraja jak czytam takie rzeczy. Przecież nie muszą wiedzieć że to ty zgłosiłaś a jeśli tam masz zamiar pracować to bądź dobrą nianią i zadbaj o ich dobro nie zostawiając dzieci z takim problemem

Gość NianiaFrania87
rozmawiałam dziś z matka dzieci , byłam z nią na zakupach .Powiedziała mi że starsze dzieci nie lubiły mlecznych posiłków i myslała że mała też nie lubi ,powiedziala mi że chlopcy w ciągu dnia nigdy nie sa glodni w ciągu dnia od sniadania do obiadu nigdy głodne nie były tylko po obiedzie jedzą podwieczorek i kolacje . Kupiła dziś młodej kaszki jogurty dla wszystkich dzieci , powiedziala mi ze ona zwykle nie ma czasu na to wszystko i dlatego mąż się wszystkim zajmuje ale nie idzie mu to najlepiej