Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa jak jej zwrocic delikatnie uwagę

Polecane posty

Gość gość
To moze teraz ja sie wypowiem, u mnie sytuacja jest odwrotna mam super teściową ktora kocha mojego synka nad zycie, zawsze moge o cos zapytac, jak potrzebuje pomocy zawsze ale to zawsze moge na nia liczyc- poprostu cudowna osoba. Za to moja mamusia ma w glebokim powazaniu i mojego syna i corke mojego brata, wiadomo jak wpadnie do nas na chwile to przywita sie z malym, usmiechnie sie i tyle, zero zainteresowania jakiegokolwiek, zero pomocy nawet jak potrzebuje porady to lepiej zadzwonic do tesciowej. Hehe dobrze ze moj maz ma super rodziców.

Gość gość
A ja rozumiem autorko o co Ci chodzi. Miałam chociażby wczoraj sytuację tego typu z teściową - mówię jej dumna z siebie, że syn przestał się moczyc w nocy, że to już ponad suchy tydzien bez pampersa. Na co ona odpowiada "aha, fajnie. a x ostatnio to już w ogóle nie robi ani na nocnik a i nawet budzi się z sucha pielucha (+5min. monologu o tym jak to x je/tańczy/śpiewa/co lubi oglądać i jeść" :o (x to jej wnuczka, córka córki). Ogólnie mam dobry kontakt z teściową ale wkurza mnie nie zauwazanie mojego dziecka, zresztą pozostałych wnuków też. Każdy temat związany z innym wnukiem niż x, i tak w końcu zostanie sprowadzony do x... a potem tesciowa jest zdziwiona że syn nie chce się iść do niej przytulić jak widzi ją raz na 2-3tygodnie i to z naszej inicjatywy.