Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zel

Żona poszła mieszkaci do kochanka pozostawiła dzieci

Polecane posty

Gość zel

Moja żona pozostawiła dwie córki w wieki 11 lat i 12 lat i poszła mieszkać do kochanka nie wracając z pracy wystąpiłem do sądu rodzonego o zabezpieczenie miejsca pobytu przy ojcu i dostałem od reki teraz małżonka próbuje odebrać mi córki dostałem tez zabezpieczenie alimenty na dzieci do czasu ustanowienia miejsca pobytu jestem już po badaniach w RODK opinia jest nie korzystna dla mię to nie ja zostawiłem rodzinę to nie balował nocami nie wracałem na noc do domu atu panie w ośrodku twierdza że córki mają mieszkać z mamą

Gość gość
trudne sprawy :p

Gość gość
miałem to samo,żona wrócila po 4 miesiącach,bo kochanek ją lał

Gość gość
raczej Dlaczego ja

Gość gość
moja zona tez jest już sama bo okazał sie że ma problemy z marycho i alkoholem

Gość gość
szukaj w kompie prawnika /za darmo/w twoim miescie sa wszedzie uwierz mi i walcz - w koncu chlop jestes /ja mieszkam w niem. wiem ze sa darmowi adwokaci bo sama szukalam dlatego wiem/

Gość zel
mam adwokata dobrego tylko nie wiem czy się uda pozostawić córki

Gość gość
pytaj w biurach poselskich, na ogół są pytaj też w okolicznych gminach i powiecie - czasami tworzą tam bezpłatne biura porad prawnych

Gość gość
Głupio zrobiłeś idąc do rodk. Tam takie opinie są standardem. Matka nie ważne co zrobi jest super a ojciec jest be. Wnieś o wyłączenie dowodu z rodk na podstawie pisma prokuratury generalnej na temat rodk. Poszukaj informacji na forum matek Nie oddawaj jej dzieci. Mają zostać w swoim domu. To ona odeszła.

Gość gość
Głupio zrobiłeś idąc do rodk. Tam takie opinie są standardem. Matka nie ważne co zrobi jest super a ojciec jest be. Wnieś o wyłączenie dowodu z rodk na podstawie pisma prokuratury generalnej na temat rodk. Poszukaj informacji na stronie Forum Matek Nie oddawaj jej dzieci. Mają zostać w swoim domu. To ona odeszła.

Gość gość
co to za babska niewyżyte :o

Gość zel
to sad skierował do rodk bo jej adwokatka o to wnioskowała nie miąłem wyboru do tego zapad wyrok karny przeciwko jej partnerowi o groźby karalne wobec mię do tego stracił prawko parę dni temu za alkohol po raz drugi pierzy praz za środki odurzające

Gość zel
nie

No to jeśli nie, masz dobre kontakty z dziećmi, zbierzesz odpowiednich świadków na okoliczność postepowania żony, masz adwokata- więc powinno być dobrze. Możesz skontaktować się z fundacją , ktora pomaga chronić prawa ojców.

Gość zel
spadaj debilu

Gość gość
Wybór miałeś tylko nie miałeś wiedzy o tym. Teraz masz. Niech afwokat wyszuka to pismo i na jego podstawie pisze wniosek o wyłączenie dowodu z badań. Jeśli tego nie zrobicie sędzia przekopiuje opinię rodk i wyrok będzie taki jak wnioski z opinii. Te opinie nie mają najczęściej nic wspólnego z rzeczywistością ale dla sądu są wygodne bo się sędzia nie musi wysilać wszystko ma napisane. Wyłączyć dowód z rodk! Bez tego przegrasz.

Gość zel
moja opinia jest krzywdząca co prawda dla mię ale adwokat chce uzupełnieniu dlaczego nie ma słowa o porzuceni dzieci i wiele spraw które były poruszane na badaniu

Gość gość
Jeszcze raz, bo widzę, że nie dociera, czemu specjalnie się nie dziwię, bo do mnie też nie docierało. Jeśli adwokat Cię nie posłucha, zmień adwokata. Żadne uzupełnienia nic nie dadzą. U mnie panie z RODK nie wiedziały o czym piszą, a potem o czym mówią. Odmawiały zeznań na sali sądowej. Nie odpowiadały na pytania mojego adwokata ani sędziego. W opinii pełno było kłamstw mojej ex jak to ona się dziećmi zajmowała (g***o prawda! ja z dziećmi na wychowawczym siediałem), jak to przeze mnie sobie życia nie może ułożyć (g***o prawda! jeszcze w czasie postępowania rozwodowego znalazła sobie faceta, o czym mnie poinformowała mailem! mail załączony do akt sądowych), na mój temat tylko tyle, że powinienem mieć szerokie kontakty z dziećmi, ale to matka jest "rodzicem pierwszoplanowym". To są typowe opinie RODK i liczenie na to, że te p***y cofną swoje oszczerstwa, że napiszą lub zeznają cokolwiek na Twoją korzyść jest NAIWNOŚCIĄ. Masz możliwość wnioskowania o wycofanie dowodu z opinii RODK. Podstawą jest pismo Prokuratury Generalnej mówiące o tym, że RODK nie mają prawa opiniować w sprawach dotyczących rozwodu i opieki nad dziećmi, ponieważ zostały powołane do opiniowania w innych sprawach! Dopiero trwają prace nad umocowaniem prawnym RODK żeby mogły wydawać opinie. Zatem żaden sąd nie ma prawa zmuszać ludzi do badań w RODK. Żona wnioskowała o te badania bo doskonale wiedziała, że będą korzystne dla niej i że sąd PRZEPISZE wnioski z opinii w orzeczenie, które będzie w ten sposób korzystne dla niej. Chcą opinii? Super. Ma być opinia BIEGŁEGO Z INSTYTUTU NAUKOWEGO, a nie jakiejś niedor****nej p***y, która wróży z fusów i ma szablon pt. "ojciec szmata, mamusia święta". Dlaczego RODK stosują tylko fragmenty kwestionariuszy psychologicznych i pedagogicznych? Dlaczego RODK stosują testy projekcyjne? Dlaczego w opiniach nie ma ani pół odniesienia do konkretnych wyników badań testowych? Dlaczego do RODK idą pindusie po studiach bez doświadczenia życiowego? Dlaczego RODK odmawiają wydania czy nawet okazania dokumentacji? Dlaczego nie ma procedury odwoławczej od opinii RODK? Szanowny autorze, jeśli nie będziesz wnioskował o wyłączenie dowodu z opinii RODK przegrasz. Bo sędziego czy tam sędzie g***o obchodzą Twoje dzieci, a jeszcze mniej ją obchodzi sprawiedliwość. Tu nie ma sprawiedliwości, tu jest SĄD. A jak trafisz, jak ja, na sędzię po trudnym rozwodzie to Cię wdepcze w ziemię tylko dlatego, że masz fiuta. Tak działają sądy rodzinne. Ja przez to przeszedłem. Straciłem zdrowie, pieniądze, pracę. Po 4 latach udało mi się wywalczyć opiekę naprzemienną, tylko dlatego że moja ex się zgodziła. Ale nadal muszę płacić 1500 alimentów i mam g***o do powiedzenia, bo mam władzę rodzicielską ograniczoną z art. 107 par. 2 krio, więc ex robi co chce - wybiera szkoły, lekarzy, przemeldowuje dzieci jak chce. Teoretycznie powinna mieć moją zgodę. Ale w tym *****ym kraju nikt się tym nie przejmuje, bo to MATKA.

Gość gość
"W piśmie z dnia 17.04.2013 r. Biuro Spraw Konstytucyjnych Prokuratury Generalnej wyraźnie stwierdza, że: " brak jest podstaw prawnych do tego, aby rodzinne ośrodki diagnostyczno-konsultacyjne, w obecnym statusie i usytuowaniu, wydawały opinie z zakresu prawa rodzinnego i opiekuńczego związanych ze sposobem wykonywania władzy rodzicielskiej i utrzymywania kontaktów z dzieckiem w sprawach małoletnich, rozpatrywanych przez sądy. " Niech sobie Twój adwokat wejdzie na stronkę csopoid i poszuka materiałów nt. RODK