Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komu zmienił się okres po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Ja przed ciążą miałam praktycznie bezbolesny a teraz koszmar !! Boli, czasem aż czuję jakbym miała urodzić :O aży to kiedyś minie? już półtora roku trwa :( mój gin twierdzi że nic się nie da zrobić, że przejdzie jak urodzę następne dziecko.

Gość gość
u mnie na początku okres był bezbolesny, potem zaczął boleć. Urodziłam dziecko i przestało boleć i się cykl uregulował. Urodziłam drugie dziecko i jest tak samo -bez boleśnie i bardzo regularnie.

Gość gość
Też mi się zmienił, trochę na lepsze, trochę na gorsze. Wcześniej przed okresem i w trakcie pobolewał mnie brzuch, teraz przed okresem nie boli mnie nic, ale w trakcie boli mnie mhhhh nawet nie wiem co... dół pochwy ? I to boli mocno. Do tego intensywność taka, że masakra. Co zrobić, może się to zmieni, a może nie:/

Gość gość
mnie tez po porodzie nic nie boli - w sensie ani brzuch ani piersi (przedtem pobolewaly, ale zle nie bylo), no i cykl stal sie troche krotszy 28-30 dni, wczesniej bylo 30-32.

Gość Aniolkowa2014
Mi sie zmienil przed pierwszą ciaza mialam czasami 21w miesiacu. Poronilam w 3mies . Okres stal się regularny co 30dni trwal 7dni. 2 ciaza -porod 5 msc . Okres co 30dni o 5 rano. 1 trwal 4doby bolesny straszne krwawienie. 2 -2doby bardzo bolesny i najlepiej siedziecbtylko w wc . 2doby 30 podpasek. 3 trwal od 5rano do 20 bol straszny powodZ mega. Jeszcze jedno sie zmienilo zero bolu przed okresem. Apropos jakie podpaski w takiej sytuacji bo ja mialam dawniej jedna firme teraz chyba wszystkie i nie moge miec krotkich

Gość gość
hehe też się chętnie dowiem jakie podpaski, bo mam ten sam problem z mega okresem;) Na noc zdarza mi się założyć dwie, żeby były dłuższe....

Gość gość
moze sprobuj tych podpasek na noc? Ja mam okres mniej bolesny, mniej obfity, za to tak samo dlugi-7, 8dni i poprzedzony i zakonczony plamieniami, przed ciaza tez tak mialam, musze sie wziac za to. Tak samo zostala mi bardzo bolesna owulacja-bez tabletek nie da rady

Gość ciekawa świata_
przed porodem miałam bolesne okresy, trwały zazwyczaj 6-7 dni a cykl trwał 28 lub nawet 30 dni. po urodzeniu słaby ból brzucha, piersi prawie wcale. okres nieco krótszy, cykle 32 dni. teraz biorę tabletki i już mam 4 dzień okresu. normalny. trochę pobolewało dzień przed okresem i pierwszego dnia, gdy się pojawił. ale to chyba dzięki tabletkom mam łagodne bóle

Gość gość
u mnie po ciazy zmiana. cykle mam regularne co 28 dni. oznaka okresu jest tylko lekkie klocie. nic mnie nie boli. ale za to mam mega obfity okres.

Gość gość
mi się bardzo zmienił po porodzie i mam pytanie czy powinnam się martwić sprawa wygląda tak :Synek ma 4 mc ja wczoraj dopiero dostałam pierwszy okres o ile tym mogę go nazwać. Wczoraj ok godz 20 spostrzegłam krwawienie na 2 dzień sucho smutas.gif dodam że karmię piersią wyłącznie. Nie wiem czy to tego przyczyna i czy to źle, czy jakieś zmiany hormonalne. podpowie mi któraś z mam miałyście podobnie?

Gość gość
Unię przed ciążą był bolesny. Teraz po porodzie żadnych boli :-)

Gość gość
ja przed ciążami miałam okresy bolesne i skąpe, teraz po drugim porodzie brzuch nie boli wcale ale za to przez pierwsze 2 dni leci ze mnie jak z kranu.

Gość gość
Oj... bolesne są nawet i po dwóch porodach ... :( Ostatnio w aptece polecono mi Metafen - zawiera ibuprofen + paracetamol - dzięki niemu co miesięczny ból jest bez szans :) Polecam!

Gość gość
Przed porodem mialam mega bolesne miesiaczki lecz stosunkowo skape natomiast po porodzie bezbolesne ale obfite.

Gość gość
mi sie zmienilo na lepsze przed porodem bolesny obfity teraz nie boli i jest skapy choc tak samo dlugi

Gość gość
U mnie bardziej skapy i duuuuuzo mniej bolesny. Wczesniej umieralam doslownie. Trwa tyle samo,moze dzien krocej,i cyklenkrotsze o ok 2 dni.

Gość gość
Wcześniej miałam okresy bolesne, szczególnie pierwszego dnia, bez tabletki przeciwbólowej nie dało się funkcjonować.Trwał 4 dni,piątego dnia plamienia.Teraz żadnych oznak że okres się zbliża,okres jest bezbolesny tylko takie dziwne uczucie pierwszego dnia w pochwie jak stoje albo po wysiłku, taki jakby ból ale nie ból. Niestety teraz trwa 7 dni, za to cykl książkowy 28 dni.

Gość gość
Przed ciążą zalewalo mnie strasznie, okres trwał 6 dni, teraz dużo skrzepów, bolesne piersi i 3 dni okresu zamiast 6.

Gość gość
Przed ciążą to ja już załamana chodziłam kilka dni przed miesiączką bo wiedziałam co mnie czeka. Ostatnio lekarka poleciła mi tabletki Ibum i dzięki nim idzie przeżyć te dni. Oprócz leków przeciwbólowych z tej serii ratuje mnie często żel na stawy bo często kolana mnie bolą. Na tej stronie można o tym poczytać http://ibum.pl/

Gość gość
2 dziecko ma 7 miesiecy okres troche mniej bolesny ale zato mega obfity,

Gość gość
Mi ciąża tak rozwaliła gospodarkę hormonalną, że masakra. Co drugi miesiąc branie luteiny na wywołanie okresu, po której niesamowicie puchnę. A okres masakra. Pierwsze 2 dni używam podkładów poporodowych, bo inne podpaski i różnego rodzaju ich kombinacje nie nadążają i po 3-4 godzinach wszystko - spodnie, bieliznę i w nocy łózko całe we krwi. No i boli niesamowicie.

Gość gość
A ja mialam przed ciaza okropnie bolesne miesiaczki. Po porodzie - bajka, nic nie czuję. U mojej mamy bylo identycznie.

Gość gość
Ja miałam dopiero niedawno pierwszy okres po porodzie (cc). Był nieco mniej obfity niż wcześniej i w ogóle mnie nic nie bolało. Wcześniej w pierwszy dzień okresu musiałam wziąć lei, żeby funkcjonować normalnie a teraz nic :) Z tego, co wiem, to u mojej mamy było tak samo, więc to chyba rodzinne.

Gość gość
Ja rodziłam prawie 4 miesiące temu. Pierwszy okres dostałam po 2 miesiącach. Następny po 20 dniach a wczoraj kolejny po 10 dniach. Wczesniej przed ciążą bolało jak cholera. Nie raz trafiałam na pogotowie z takim bólem że nie mogłam podnieść się z łóżka. Teraz chwile lekko poboli.