Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiowa

Rodzice chcą zrobić kameralne urodziny mojemu synkowi

Polecane posty

Gość gośćiowa

Co myślicie drodzy Rodzice o takiej sytuacji? Ponieważ przebywamy z synkiem na wakacjach u dziadków, a ma on niedługo urodziny moi Rodzice chcieliby mu wyprawić urodziny ku jego radości. Sęk w tym, że na te urodziny chcą zaprosić tylko drugich dziadków ( rodziców męża) z którymi się przyjaźnią i nikogo poza tym. Ja chciałabym zaprosić jeszcze przynajmniej chrzestną, czyli siostrę męża a córkę owych dziadków, bo wydaje mi się że tak wypada ( co roku uczestniczyła w urodzinach). No tu stanowczy protest, bo to jest ich dom, oni wyprawiają urodziny i nie widzą potrzeby zapraszania nikogo więcej. Jeśli ja chcę zapraszać, to mogę to zrobić w swoim domu. Na propozycję, że przecież przygotujemy to razem ( również finansowo) tez odmowa. Wydaje mi się, że teściowie ( bardzo rodzinni i zwiazani ze swoja corka) tez mogliby sie poczuc dziwnie w takiej sytuacji. A moze sie mylę?

Gość gość
Mają rację- ich dom, ich goście, ich zasady. Ale ja na takie zasady nie zgodziłabym się na pewno, po prostu. Wróćcie do siebie, zróbcie urodziny po swojemu i koniec problemu.

Gość gość
up

Gość gość
Olej ich propozycję, niech sobie dalje siedzą w tym domu jak w zanmu.Ich dom , ich zasady na które ty nie musisz się godzić.Osobiście, albo bym wróciła do domu i zrobiłą urodziny jak chę , z gośćmi jacy mi pasują, albo wszystkich których chcę zaprosiłą do jakijś restauracji na obiad i tort.Nie narobiłabym sobie kawsu, tylko dlatego ,że królowie rodzice będą wyboierali damy dworu.