Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dają studia podyplomowe?

Polecane posty

Gość gość

Przecież studia to licencjackie/inżynierskie/magisterskie ale czy studia podyplomowe dają jakiś zawód????

Gość gość
podyplom

Gość gość
sa potwierdzeniem dodatkowych umiejetnosci - tak mysle, sa dowodem na poszerzenie wiedzy

Gość sowjaczka
Dużo dają. Mogą albo poszerzyć Twoją wiedzę albo również dać Ci nowy zawód. Jak pewnie sama widzisz sytuacja na rynku pracy nie przedstawia się różowo tak więc moim zdaniem warto jest się zastanowić nad dokształcaniem - szczególnie,że nie są zbyt kosztowne i zazwyczaj trwają krótko. Rok, no może dwa w przypadku niektórych kierunków. Sama w tym roku idę na nowy kierunek studiów podyplomowych zarządzanie sprzedażą: http://www.wsnhid.pl/zarzadzanie-sprzedaza.html - na WSNHiD w Poznaniu. Wysyłają tam mnie z firmy. Początkowo szukali pracownika ale szczerze to nie ma wielu ludzi z tego zawodu tak więc postanowili dokształcić jednego ze stałych.

Czyli ja bym mogła np. skończyć dziennikarstwo, iść na podyplomowe z pedagogiki i pracować w szkole?

Studia podyplomowe pozwalają m.in. w krótkim czasie przekwalifikować się lub podnieść swój poziom wykształcenia. To także doskonała okazja do stania się specjalistą w danej dziedzinie. Wszystkich zainteresowanych studiami podyplomowymi chcę serdecznie zaprosić do studiowania w szkołach Wyższych Szkół Bankowych. Dodam także, że do 11 sierpnia trwa promocja, w której można zyskać aż 600zł zniżki na studiowanie. Po szczegóły naszej oferty serdecznie zapraszam na naszą stronę internetową. W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek Online Ekspert WSB

Gość gość
Dzięki studiom podyplomowym szybciej kończysz naukę i jesteś w stanie wcześniej zacząć pracę. Ja kończyłam podyplomówkę na PWSBiA i szybko znalazłam po niej zawód :)

Gość gość
Dają tyle co wczorajsza kolacja na dziszejszy podwieczorek.Jest to tylko drylowanie pieniędzy.

Gość gość
A moim zdaniem nie jest. Masz specjalizację – możesz sobie zrobic drugą i łatwiej znaleźć pracę. Dziś trzeba być elastycznym i operatywnym. Ze swojej strony mogę polecić podyplomówkę na http://www.gwsh.gda.pl/ - ja robiłem tam kadry i płace, i pomogło mi to w znalezieniu dobrej pracy.

Gość Urszul_a
Przede wszystkim studia podyplomowe pozwalają podnieść kwalifikację, zdobywać dodatkową wiedzę oraz umiejętności. Pozwalają również na przekwalifikowanie i zdobycie nowych umiejętności. Aktualnie wiele firm, wysyła swoich pracowników na studia podyplomowe właśnie po to aby zdobyli dodatkową wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w praktyce. Skoro mówimy o wykształceniu i podyplomówkach to podziele się informacjami. Zalazłam całkiem interesującą opcję na UTH Chodkowskiej w Warszawie mianowicie - studia 2 w 1, czyli w czasie studiowania na magistrze można zrobić również studia podyplomowe na określonych kierunkach. W sumie bardzo poważnie nad tym się zastanawiam, szczególnie, że podyplomówka to 5 zjazdów w przeciągu 2 semestrów. Kończę właśnie licencjat na tej uczelni i jestem zadowolona z praktycznego toku nauczania stąd właśnie moje duże zainteresowanie tą opcją 2 w 1 ;) A czy jest tutaj ktoś kto na przykład studiuje dwa kierunki? Jak to godzicie :)?