Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myjcie zeby dzieciom rodzice ja teraz jako dorosla przezywam koszmar

Polecane posty

Gość gość

kolejny ząb mam do usuniecia;/ zaniedbania z dziecinstwa codziennie slodycze, slodkie bulki,do picia kakao -tak wygladalo dziecinstwo, wszystkie praktycznie zeby mam z plombami;/

U mnie higiena jamy ustnej to wręcz obsesja Nie ma takiej możliwości, aby dziecko nie umyło zębów, albo ja lub mąż dziecku . Słodkiego i tak nie jadają, no ale ja się za głowę lapie jak można w nocy dać dziecku jeść i położyć je spać bez umycia zębów po jedzeniu, pominę temat o nocnym jedzeniu bo to dla mnie absurd i inna bajka U mnie to nawet 3 w nocy była i zęby umyć trzeba było po syropie

Gość gość
To tak jak ja Mam lat 25 a sztucznych mam juz4 a reszta z plombami.Moze ze 4 by sie znalazly zdrowe.Tyle ze mnie dobily skutki brania futru.Ale zeby to koszmar dla mnie

Gość gość
ciesze sie ze sa tacy rodzice jak ty ja mam 30 lat i nie mam juz 3 zebow;/ lecze teraz te zgliszcza za gruba kase prywatnie chociaz zarabiam najnizsza krajowa, nie jezdze na wakacje, nie kupuje ubran tylko lecze zeby, niestett nie wszystkie nadaja sie do uratowania;/ jakies torbiele sie porobimy i ząbek do widzenia, mam przeciwskazana do implantowe zreszta strasznie drogie sa;/

Gość gość
Mam 30 lat i wszystkie 32 zęby. Ósemki wyszły mi 10 lat temu i są zdrowe. Jako dziecko nie myłam zębów, nikt nawet nie pokazał, że należy myć. Dopiero w liceum zaczłęma dbać o zęby. Mam 2 leczone kanałowo (jeden z własnej winy bo chodziłam z dziurą) i ok. 4 plomb.

Gość gość
to chyba na jakiejs zacofanej wiosce mieszkalas, u mnie w dalszej rodzinie byl identyczny przypadek :p

Po prostu byłaś zaniedbanym dzieckiem :o ale aby dopiero w liceum odkryc ,ze myje się zęby to i tak nader późno doszłaś do tego wniosku :/