Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Moja dwutygodniowa córeczka cierpi na zaparcia jak jej pomoc ? Co jeść pic ? Jest karmiona piersia

Gość gość
a czym sie obajwia to zaparcie? bo dziecko nie musi robic kupki codziennie. jesli faktycznie ma, to najedz sie burakow ;), ewentualnie sliwek suszonych (ale one sa bardziej wzdymajace, wiec tez bardziej ryzykowne).

Gość gość
robi kupkę codziennie kilka razy tylko zanim ja zrobi to napina się, steka przez pol godz czasem godzinę , ma wzdety brzuszek juz sama nie wiem co to :-(

Gość gość
Poza tym caly czas chce być przy piersi... Możliwe ze nie najada się moim mlekiem ? Może podać jej sztuczne ? Juz nie wiem co robić...

Gość gość
a jakie sa te kupki? bo jak jajecznica, to raczej zaparc nie ma. a napina sie moze np. od czegos w twojej diecie? moze ma wzdecia?

Gość gość
Przeważnie żółte rzadko zielonkawe, juz mam tak ograniczona dietę że wątpię :-( pije koperek a jem tylko chleb pełnoziarnisty z twarogiem, owsianke, ryz i kasze brązowa gotowana piers z kurczaka nawet nie przyprawiam... Szczerze mówiąc to bardzo męczące i nie ma witamin wiec nie wiem co moge jeść jeszcze aby nie zaszkodzić małej ale zeby dostarczyć trochę witamin

A czy przyjmujesz witaminy, które brałaś podczas ciąży? Mi mój ginekolog nakazał do ostatniego dnia karmienia przyjmować. Jedz warzywa gotowane na parze. A pierś z kurczaka przyprawiaj świeżymi ziołami. Moim zdaniem masz zbyt ubogą dietę i dlatego robaczek może mieć problemy. Proponuję dodać siemię lniane i pestki słonecznika do pogryzania. Poza tym owoce w pierwszej połowie dnia.

Gość gość
Trzy dni temu mi się skończyły ale zakupie dziś w takim razie i dietę też rozszerzę o warzywa i owoce. Dziękuję ;) zobaczymy czy pomoże coś... A i dostaje jeszcze kropelki dicoflor

Gość gość
To niedojrzałość przewodu pokarmowego, przejdzie jej za 2-3 miesiące. Mój syn też tak miał. Teraz też mu się zdarza, choć ma 8 mcy. Czasem robi się cały czerwony jak robi kupę. Co do diety, to ja też na początku dałam się wkręcić, w związku z czym nabawiłam się tylko zaparć od ryżu i gotowanej marchewki oraz schudlam 10 kilo. A okazało się, że i tak źle jadłam, bo np. piłam bawarkę, niby na laktację dobra, a syn ma uczulenie na mleko. Jeżeli już chcesz coś ograniczać w diecie, to może lepiej nabiał, który najczęściej alergizuje?