Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kombinezon czy kurtka.

Polecane posty

Gość gość

Mój syn w styczniu będzie miał 17 msc. Powoli kupuje małemu zimowe ciuszki. Nie mieszkamy w Polsce i już we wrześniu temperatura znacznie spada. Zastanawiam się co dla takiego dziecka jest lepsze zwykła kurtka czy kombinezon. Od września będzie chodzić do żłobka, więc też muszę patrzeć na wygodę zaciągania i zakładania. Mamy jakie macie doświadczenia ?

Gość gość
u nas była w tamtym roku kurtka(jeszcze siedział), ale jeśli są śniegi to wiadomo, że lepszy kombinezon-dziecko jak będzie się bawić to mu nie podwieje, zakłada się wg mnie bez różnicy. My na ten rok co prawda zimówkę mamy, ale kombinezon mu kupię taki na "podwórko" teraz ma 1,5 roku.

Gość gość
I jeszcze mam pytanko. Dzieciaki mają mieć swoje 2 śniadanie, bo w żłobku zapewniają śniadanie, obiad i podwieczorek, a 2 śniadanie mamy przygotowywać w domu. Co mogę mu takiego przygotować ?

Gość gość
zależy co lubi, mój da się zabić za bułeczki maślane to bym mu zrobiła takie z serem żółtym :) A co lubi jeść?

Gość gość
Zje wszystko. Lubi kanapkę z sałatą i pomidorem, ale pomidor się rozwali. Ostatnio ma etap na czekoladę. I z tatusiem kanapkę z nutella jedzą.

Na pewno posmakują mu jakieś słodkie przeplatańce - można w Internecie znaleźć przepis również na taki z nutellą :) Ale próbuj z owocami, bo zdrowiej ;)

Gość gość
My mieliśmy kombinezon 2 częściowy, jak było cieplej to zakładaliśmy tylko kurtke. W tym roku kupimy tylko płaszczyk i ewentualnie na podwórko będzie miała spodnie z zeszłego roku. Tylko, że w tym roku będzie miała 26 miesięcy zimą.